Rozhovor s Janem Procházkou v MS Deníku

28.01.2008 00:00

„Druhé místo v tabulce je skvělé“, řekl v rozhovoru gólman bruntálského týmu Jan Procházka. Florbalisté Bruntálu při své premiéře v soutěži balancují na druhé příčce a pokud udrží nastolený standard, mohou postoupit. Naposledy Gang bodoval na turnaji v Břidličné, kde porazil Bohumín a v hektickém zápase remizoval s Opavou.

Po dvanáctém kole figurujete na druhé příčce, která však znamená postup. Vládne v týmu spokojenost?

Spokojeni určitě jsme, druhé místo je skvělé. Klub jsme založili teprve loni na jaře a většina našich hráčů do té doby neměla s velkým hřištěm a se soutěžními zápasy žádnou zkušenost. Naše soutěž je však velmi vyrovnaná až do 5. místa, a každé zaváhání nás v dalším průběhu může stát i několik míst v tabulce. Na druhou stranu výsledky Gangu na přípravných turnajích napověděly, že tým je silný. Naším cílem pro sezónu bylo pohybovat se v horních patrech tabulky a případně postoupit. Takže zatím si myslím, že splňujeme přesně to co jsme si určili jako cíl.

Naposledy jste remizovali s Opavou a těsně jste zvítězili s Bohumínem. Není bodová ztráta s opavským soupeřem vzhledem k vašim ambicím zklamáním?

Zklamání ze ztráty dvou bodů s Opavou určitě v týmu bylo znát. Vzhledem k průběhu utkání však můžeme být rádi i za ten bod, který jsme ukořistili. Absolutně jsme nezvládli prostřední část zápasu a vysoko prohrávali. Takže i ten bod za remízu je slušný. V utkání s Opavou jste srovnali stav až v samotném závěru.

Jaký to byl zápas?

S Opavou to bylo velmi napínavé až do posledních vteřin. Po první třetině byl stav 1:1. Ve druhé části měl náš tým velký tlak, ale na dobrou obrannou hru Opavy jsme nevyzráli, a navíc sami propadali z brejků a dostali spoustu gólů. Před poslední částí jsme prohrávali vysoko 1:5. V závěru jsme vrhli všechny síly do útoku, ale koncovka se stále nedařila. Ještě pět minut před koncem jsme stále prohrávali 2:5. Potom přišel opravdu drtivý tlak na branku soupeře, který hrál pouze v sedmi hráčích do pole a fyzicky již nestačil. Přiklonilo se k nám i štěstí. Obrat jsme málem dotáhli až do vítězství, když dvě vteřiny před koncem Tomáš Skřehot z vyloženě brankové pozice trefil břevno a z následné dorážky náš hráč netrefil téměř prázdnou bránu. Jak už jsem ale uvedl, můžeme být rádi i za tu remízu. Zápas to byl vynikající a každému divákovi se určitě musel líbit.

Byli jste pořadateli turnaje, nepodepsaly se organizační starosti na vašem výkonu?

Příprava turnaje na našem výkonu určitě ani v nejmenším nepodepsala. Měli jsme dost pomocníků, kamarádů, kteří se starali například o bufet a zápis, navíc už to byl náš druhý pořádaný turnaj, takže pomohly i zkušenosti. Našim přátelům a divákům bych rád touto cestou poděkoval za pomoc a za fandění. Na přípravu turnaje a problémy s tím spojené se nemůžeme vymlouvat. Pokud to ovlivnilo nějakým způsobem náš výkon, tak si myslím, že maximálně kladným směrem, protože domácí prostředí je přece vždy výhodou.

Jaké jsou vyhlídky do dalších zápasů? Devátého února se utkáte s předposledními Rafany a naopak lídrem skupiny, Porubou. Věříte si na vedoucí celek tabulky?

S Rafany nebereme nic jiného než vítězství, pokud možno větším gólovým rozdílem, protože v závěru ve vyrovnané tabulce může rozhodovat i skóre. Na Porubu si určitě věříme. Je to sice velmi silný tým a podle výsledků zatím suverénní, ale například v prvním utkání jsme nad nimi vedli 1:0 a 2:1, nicméně konečný výsledek 4:7 ve prospěch Ostravy hovoří spíše o naší taktické nevyzrálosti a hlavně špatném proměňování šancí.

Čím to, že se vám nedaří proměňovat nadějné střelecké příležitosti?

Poruba je jednoznačně nejproduktivnějším celkem tabulky… Horší produktivita útoku nás trápí od začátku sezóny. Věříme, že v posledních zápasech se to už zlepšilo. Předchozí zápas s Porubou byl určitě hodně vyrovnaný a Gang byl celou dobu zápasu rovnocenným soupeřem. Záleží také v jaké sestavě oba týmy nastoupí, protože i Poruba měla problémy s relativně slabšími soupeři. Takže určitě si proti lídrovi věříme, a nastoupíme s tím, že chceme vyhrát, ostatně jaké do každého utkání.

 

Rozhovor pro Vás napsal Jiří Gajdoš, email: jiri.gajdos@denik.cz !
Zpět

Vyhledávání

© 2008 Made by spacirx.