Pohár ČFBU 1. kolo

10.09.2008 18:33

 

1.kolo Poháru ČFBÚ 30.8.-31.8. 2008 v Pohořelicích u Brna

O víkendu 30.8. - 31.8. 2008 jsme se zúčastnili 1.kola Poháru ČFBÚ v Pohořelicích u Brna, jehož pořadatelem byl tým Mikulova. Na dvoudenní klání jsme odjížděli poučení z minulého nepovedeného turnaje v Ostravě (Štajgr Cup 2008) a z respektem k síle a umění soupeřů.

Naším prvním soupeřem byl tým 1. Odkvět Hrabová. V loňské sezóně jsme s tímto soupeřem úspěšně bojovali v ligové soutěži a snadná vítězství nám asi utkvěla v paměti, proto jsme nepodali moc dobrý výkon, nevycházelo nám zakončení a v obranné fázi při nás stálo i štěstí, když soupeř nastřelil dvakrát břevno. Po dvou třetinách jsme sice vedli 2:0, ale přesto to uklidnění na naše hole nepřineslo a po brzké brance soupeře na začátku třetí třetiny jsme se až do konce utkání třásli o výsledek a ten nakonec i s vypětím všech sil udrželi. Gól dával Žlab a já, zápas odchytal solidně Čenda. Po utrápené výhře 2:1, nad tímto pro nás asi před turnajem nejslabším soupeřem, jsme do další fáze turnaje neměli moc příznivé vyhlídky …

V druhé večerním utkání jsme nastoupili proti mladému ambicióznímu týmu FRC Mikulov. Na tento tým jsme již jednou narazili na Jadberg Cupu, tak jsme alespoň trochu věděli co od toho mužstva očekávat. Proto jsme do utkání nastoupili už soustředěněji, od začátku zápasu spolehlivě bránili a trpělivou hrou postupně přebírali taktovku utkání a začali mít převahu. V první třetině, kterou jsme vyhráli 1:0, když jsem skóroval já po krásné kombinaci Milhause se Žlábkem. V druhé třetině se trefil náš „sniper“ Kike a po něm Miloš. Po dvou třetinách byl stav utkání 3:0, přesto se soupeř neustále snažil a tlačil do zakončení, což mu však naše velmi dobře hrající obrana v čele s chytajícím Johnem v poklidu překazila. Poslední třetina, hlavně časové rozmezí od 34,27 min. do 39,07 min., kdy jsme soupeři nasázeli šest branek, se nám opravdu povedla. Branky po oku lahodících kombinacích našeho útoku vstřelil Miloš, já tři, vždy se na nich podílel výborně technicky vybavený „mozek“ útoku Žlab. Jedinou vadou tohoto utkání bylo, že se nám nepodařilo pomoct udržet Johnovi nulu a dovolili jsme soupeři tři minuty před koncem snížit na konečných 9:1.

Po náročném prvním a úspěšném dni jsme se přesunuli do Brna, kde jsme měli zajištěné ubytování u kamarádů, příbuzných a spoluhráčů, za což bychom jim chtěli ještě jednou poděkovat (zvláště Kloboukovi za jeho báječnou snídani téměř až do postele !!! ).

V neděli ráno jsme narazili na největšího favorita turnaje, zkušený tým NS Ostrava. Tito extraligoví florbaloví matadoři naháněli hrůzu už před začátkem turnajového klání a první hrací den to také potvrdili. Ale i naše dobrá hra z předchozího dne proti Mikulovu nám dávala trochu nadějí a byli jsme rozhodnuti favorita potrápit.

Přesto jsme do utkání nastoupili s přílišným respektem a hned v prvním střídání dovolili soupeři skórovat. V průběhu první třetiny jsme hru vyrovnali a zkušenému soupeři zle zatápěli v jeho obranném pásmu. Nejdříve skvěle ze vzduchu tečoval Dan dalekonosnou nahrávku Pepy přes celé hřiště, poté se mi podařilo dvakrát skórovat v rozmezí dvanácti vteřin, nejdříve dorážkou ze vzduchu a poté i střelou ze tří metrů po rozebrání soupeřovi obrany, kdy tuto „destrukci“ provedl Žlab s Mildou. Bohužel se nám nepovedl závěr třetiny, kdy jsme inkasovali vteřinu před koncem, po nedůsledném pokrytí soupeřova útočícího hráče. Ale i přesto jsme první třetinu vyhráli 3:2. V druhé třetině jsme pokračovali v dobré poziční hře, napadli rozehrávku soupeře a po kombinaci našeho celého útoku skóroval Miloš. Soupeř se nám opět přiblížil na dostřel, když ihned za půl minuty zase snížil stav jen o jeden gól v náš prospěch. A minutu před koncem třetiny i vyrovnal, když dobře chytajícího Čendu prostřelili počtvrté. Do závěrečného dějství tedy oba týmy nastupovaly za vyrovnaného stavu 4:4. Ve třetí třetině byl stav dlouho vyrovnaný, než se podařilo Žlabovi čtyři minuty před koncem vsítit gól. V následujícím střídání měl potvrzení vedení na holi Dan, ale při brzkém rozehrání trestné střely z hranice brankoviště bohužel minul odkrytou branku a to nás možná stálo vítězství nad favorizovaným soupeřem. Navíc když se nám nepovedlo na druhé straně v našem brankovišti odvrátit poskakující míček, podařilo se soupeři vyrovnat na konečných 5:5. I přes tento nepovedený závěr utkání si myslím, že jsme byli soupeři víc než vyrovnaným sokem a zle ho potrápili.

V posledním utkání turnaje nás čekal tým FbK Horní Suchá. Tento zkušený tým hrající taktéž ve vyšší ligové soutěži byl naším přímým soupeřem o postup do dalšího kola Poháru ČFBU. Možná na nás lehce dopadla důležitost tohoto utkání, proto nám v úvodu zápasu chyběla lehkost a jiskra z předchozích utkání. Navíc se nám podařilo ještě před nástupem na utkání zamknout Pepu v šatně a dlouho nám trvalo, než jsme si toho při rozcvičení všimli a vysvobodili ho ze zajetí … Soupeř nás proto přirozeně potrestal a v deváté minutě prostřelil Johna z dálky. První třetina se nám bohužel vůbec nepovedla, o přestávce jsme si řekli, že tak se to hrát nedá a že se musíme každopádně zlepšit. Bohužel, hned po třiceti sekundách náš soupeř zvýšil na 2:0 a s námi to nevypadalo vůbec dobře. Jenže v tu chvíli se projevil charakter našeho týmu, buldočí zarputilost a bojovný duch. Dan po parádní akci po půl minutě snížil a vlil našemu týmu novou krev do žil. To se projevilo hned v dalším střídání, kdy se mi podařilo po kombinaci s Milošem a Žlabem vyrovnat, aby v následujícím střídání prostřelil soupeřova gólmana Kike po další skvělé individuální akci Dana. Aby toho nebylo pro soupeře málo, za dalších dvacet vteřin jsem opět po Žlabově ideálním uvolnění skóroval já a tým Horní Suché si vzal time-out. Očividně mu to pomohla, hra se poté zklidnila a vyrovnala. Ale náš brankostroj, kdy se nám podařilo během 3,22 min. otočit čtyřmi góly stav utkání z 0:2 na 4:2 určitě stál za to a byl rozhodujícím faktorem utkání. Soupeř ještě do konce druhé třetiny snížil na 4:3. Poslední třetina již byla plně v naší režii, když hned v první minutě skóroval Žlab po mojí přihrávce, v sedmé minutě jsme si role vyměnili. Po rozehrávce ihned po čtyřech vteřinách (!!!) skvělou ranou vymetl Danek pavučiny z šibenice soupeřovy klece a v desáté minutě poslední třetiny po ideálním pasu od Dana zvyšoval Kike. Když ještě dvě a půl minuty před koncem „prostřelil“ vše co mu stálo v cestě ranou z dálky Klobouk, který se trefil opět po roce a upravil na konečných 9:3, nebylo o vítězi a druhém postupujícím do dalšího kola pochyb, naše fanynky dokonce skandovaly: „deset, deset … „ !

Tento turnaj se nám určitě povedl, celý tým si zaslouží uznání a pochvalu za skvělé výkony a příkladnou morálku a bojovnost.

V druhém kole nás čekají opět favorizované týmy Jihlavy, Otrokovic, Slovácka a Aligators, proto doufáme, že budeme v našich dobrých výkonech pokračovat, předvedeme podobné výkony a soupeře notně potrápíme a nic jim nedarujeme.

 

Statistiky z 1.kola Poháru ČFBU, 30.8. – 31.8.2008 Pohořelice u Brna:

FBC Gang Bruntál – 1. Odkvět Hrabová 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Kadlčík 1+1, Konvičný 1+0, Procházka M. 0+1

 

FBC Gang Bruntál – FBC Mikulov 9:1 (1:0, 2:0, 6:1)

Kadlčík 4+2, Procházka M. 2+2, Jalůvka 2+0, Konvičný 0+2, Hoško 1+0

 

FBC Gang Bruntál – NS Ostrava 5:5 (3:2, 1:2, 1:1)

Kadlčík 2+1, Procházka M. 1+2, Konvičný 1+0, Jalůvka 1+0, Černý 0+1

 

FBC Gang Bruntál – FbK Horní Suchá 9:3 (0:1, 4:2, 5:0)

Kadlčík 3+1, Jalůvka 2+2, Konvičný 1+2, Hoško 2+0, Skřehot 1+0, Procházka M. 0+1

Bodování:

 

Poř

Jméno

Z

G

A

KB

1.

Kadlčík Kamil

4

10

5

15

2.

Procházka Miloš

4

3

6

9

3.

Jalůvka Daniel

4

5

2

7

4.

Konvičný Lubomír

4

3

4

7

5.

Hoško Lukáš

4

3

0

3

6.

Skřehot Tomáš

4

1

0

1

7.

Černý Josef

4

0

1

1

8.

Vojtek Zbyněk

4

0

0

0

9.

Snášel Jiří

4

0

0

0

 

Brankáři:

 

Poř

Jméno

Z

Min

G

Průměr

1.

Procházka Jan

2

90

4

2,00

2.

Čepara Jan

2

90

6

3,00

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Made by spacirx.