Jadberg Florbal Cup 2007

04.06.2007 00:00
 
Turnaj začínal 1.6.2007 v podvečerních hodinách. Zúčastnilo se ho 24 týmů mužů a 8 týmů žen. Gang zasáhl do turnaje v 18:40 prvním zápasem ve skupině a hned proti černému koni turanje a pozdějšímu finalistovi BESKYD selection.
 
Na našich hráčích byla od začátku znát nervozita a nezkušenost z podobných zápasů a navíc soupeř nás zaskočil drtivým nástupem. Po 5 minutách hry jsme prohrávali už 5:0 a vypadalo to na debakl. BESKYD se prosazoval z krásných akcí, ale nutno říct, že měli i štěstí když jim do brány spadla snad každá šance. Potom se naši už uklidnili a začali hrát svou hru. Vyrovnali zápas a dostali se do asi 7 vyložených šancí, bohužel koncovka se nedařila a gólman soupeřů byl vynikající. Skóre se již do konce utkání neměnilo. Zápas tedy skončil 5:0 a s Gangem to nevypadalo moc dobře, věděli jsme ale aspoň, že hrát se dá s každým. BESKYD složený z hráčů 1., 2. a 3. ligy posílen i o reprezentanta ČR hrajícího za Curych dohrával zápas uvolněně.
 
V sobotu nás čekali další dva zápasy ve skupině. V ranním zápase jsme nastoupili proti předloňskému finalistovi týmu Outstars. Výbornou hrou v obraně Gang přestál tlak soupeře a z brejku jsme se po střele Kamila dostali do vedení 1:0. V dalším průběhu Outstars čím dál více tlačili a v tu chvíli byli lepším týmem na hřišti. Kluci ale bojovali na 100% a drželi stav. Bohužel 10 sekund před koncem přišla taktická chyba, kdy jsme měli míček a byli jsme na polovině soupeře, ale nedokázali jsme jej udržet a ze situace dva na jednoho jsme v POSLEDNÍ vteřině zápasu inkasovali! Remíza byla asi zasloužená, ale přijít o vítězství v poslední vteřině bylo přece jen trochu kruté. Pro zajímavost v týmu Outstars nastupoval mistr ČR ve freestylu a taky majitel e-shopu www.florbal.com.
 
V posledním zápase ve skupině jsme se střetli s týmem Lido Bratislava, zástupcem slovenské extraligy. Zápas byl od začátku vyrovnaný a šance byli na obou stranách. Gang však dobrou obranou a nebezpečnými brejky rozhodl. Dostali jsme se po krásné střele Klobouka do vedení a 5 minut před koncem navýšili svůj náskok zásluhou Žlábka na 2:0. Soupeř pak naše hráče uzavřel na vlastní polovině a snažil se ještě zvrátit výsledek. Našim evidentně docházeli fyzické síly a nemohli se z tlaku vymanit. Vydrželi však až do konce a výborný výsledek už udrželi. Ve skupině jsme skončili pouze o skóre na třetím místě za týmem Outstars a BESKYD.
 
Večer jsme vyrazili na party turnaje, která se konala v klubu Two Faces a trochu se pobavili. Akce se velmi vydařila.
 
Poslední den turnaje jsme museli nastoupit do předkola play off a utkali jsme se s týmem Alcoholics Innebandy. Zkušený tým protřelý mnoha podobnými turnaji se rychle dostal do vedení 1:0 a vypadalo to s námi zle. Ještě v první půli se nám však podařilo z brejku po skvělé přihrávce Kamila a střelce Zbyni Vojtka vyrovnat na 1:1 a vypadalo to, že bychom se mohli zvednout. Druhá půle byla velmi dramatická, našim evidentně docházeli poslední síly a Alcoholics tlačili. Gang bojoval v obraně a do mnoha šancí soupeře nepouštěli Všichni hráči se opravdu obětovali a nechali na hřišti duši. Když už zbývaly do konce asi tři minuty a vše nasvědčovalo tomu, že se rozhodne v samostatných nájezdech, přiklonilo se štěstí konečně taky na naší stranu a po Dankově nahození od půlky hřiště se po záhadných odrazech od soupeřů míček ocitl v bráně. Vedení 2:1 jsme s vypětím všech sil udrželi až do konce a mohli jsme se těšit na osmifinále proti týmu Asixx stars.
 
Tým Asixx byl velkým favoritem celého turnaje a loňským finalistou. V čele s gólmanem Tomášem Kafkou a reprezentantem Fridrichem nás od začátku dostali pod velký tlak a ve třetí minutě otevřeli skóre. Po smolných gólech, které šli na vrub do té doby dobře chytajícího Čendy jejich náskok rychle narostl až na hrozivých 5:0 po poločase. Ve druhém poločase ještě zvýšili na 7:0 a v tu chvíli jsme byli ve velkém útlumu. Čenda musel střídat a naše šance taky přišli, dali jsme dvě tyčky a Kojak byl před prázdnou bránou sám ale netrefil. Nakonec po perfektně sehrané akci tři na dva jsme výsledek upravili zásluhou Kojakovy dorážky zblízka na konečných 8:1. Výsledek vypadá sice hrozivě, ale vzhledem k síle soupeře, laciným obdrženým gólům a našim neproměněným šancím není špatný. Prohráli bychom i tak, ale s větším štěstím to mohlo být třeba jen o gól :).
 
Skončili jsme tedy v osmifinále na 8.-16. místě což je perfektní výsledek. Obsazení turnaje bylo totiž opravdu hvězdné! Kromě bezpočtu hráčů z extraligy, 1. a 2. ligy úroveň podtrhla účast asi 10-15 bývalých i současných reprezentantů ČR. Ze všech pro florbalisty známých jmen jmenujme aspoň některé: Kafka, Ostřanský (kapitán reprezentace), Machala, Kotlas, Koňařík, Kadlec, Koutný, Fridrich a další. Naši hráči nabrali cenné zkušenosti a určitě se zúčastníme i dalších ročníků a jiných podobných turnajů! Všem zúčastněným hráčům patří velký dík za bojovný výkon v nabité konkurenci!
 
Komentář k zápasu pro Vás napsal Špacír!
Zpět

Vyhledávání

© 2008 Made by spacirx.