9. a 10. kolo MS ligy mužů

18.12.2009 12:27

V sobotu 12. prosince, 10. kolo MS ligy, nás čekal duel s dvěma soupeři – NS Ostrava a 1. Letka Sokol Ostrava Poruba. Jak se dalo předpokládat, nebyli to žádní lehcí soupeři a i přes absenci několika hráčů (Kamila, Messi a Žlaba), jsme se pokusili soupeře nepodcenit a ze zápasů si odnést tolik potřebné body.

V prvním duelu jsme se poprvé tuto sezónu střetli s ostřílenými florbalisty NotorStars Ostrava J, kteří už palubovky ostravských hal brázdí nějaký ten pátek.  K prvnímu smělému kroku prolomit bezbrankový stav nakročil ostravský tým, který po menším zaváhání obránců Bruntálu vsítil v 9. minutě celkem snadně svou první branku.  Po této akci jakoby z obou týmů spadl závoj nesmělosti a hra se podstatně zrychlila a útočné akce se střídali na obou stranách. V 10. minutě jednu z nich využil náš „rezervní“ kapitán Dan Jalůvka a krásnou střelou, po přihrávce mladého obránce Marka Zapalače, do pravého rohu branky vyrovnal. Bohužel během následující minuty bruntálský tým po chybě ve středu hřiště inkasoval. Svou nešťastnou chvíli si vybral i gólman Jiří Snášel, který nevýraznou střelu tečoval do vlastní sítě a umožnil tak NS Ostrava během několika desítek sekund dvoubrankové vedení. Před koncem třetiny nabídl ostravský tým šanci na snížení Bruntálu v přesilové hře, kterou využil Lubomír Světnička dobře mířenou ranou pod levou rukou jinak výborně chytajícího gólmana soupeře. Druhou třetinu začal lépe tým Bruntálu. V individuální šanci se prosadil „rychlík“ Lukáš Hoško, který se nenápadnou akcí z levého rohu dostal před brankáře soupeře a se štěstím míček dostal do sítě.  Bohužel po několika neproměněných velkých šancích Bruntálu florbalisté Ostravy využili jeden ze svých brejků a dobře umístěnou bekhendovou střelou strhli vedení ve 4. minutě na svou stranu. Zkušený tým už zvládl udržet vítězství na svých hokejkách a i přes velkou snahu Gangu (který promrhal mnoho výrazných šancí) udržel jednobrankový náskok a zvítězil.  

V druhém zápase jsme se střetli s nedávným soupeřem z 5. kola, s 1. Letkou Ostrava Sokol Poruba. První zápas vyzněl podstatně lépe pro bruntálský tým, takže Poruba jistě měla co vracet.  Tentokrát zápas nezačal s vidinou čekání na chybu soupeře. Oba týmy se snažily tvořit hru a vsítit tak branku. To se bohužel jako prvnímu podařilo týmu z Poruby, která nešťastným gólem po dobré kombinaci překonala gólmana Snášela a ujala se vedení v 7. minutě zápasu. Odpověď bruntálských naštěstí na sebe nenechala dlouho čekat a dobře hrající Tomáš Skřehot z postu centra během 20 vteřin vyrovnal. Skóre se během 1. třetiny měnilo ještě několikrát, naštěstí po trefách Lukáše Hoška a Dana Jalůvky tým z Bruntálu vedl 3:2. V druhé třetině hra poněkud uvadla. Náš tým měl několik dobrých šancí, které nevyužil. Za to Letka, která čekala na chybu soupeře, vyrovnala po zmatcích v obraně Gangu do zcela odkryté brány. Zápas byl hodně vyrovnaný, hru zcela ovládli útoky obou týmů, což potvrdila třetí třetina, kdy se v rozmezí 2 minut trefil Dan Jalůvka a následně v přesilové výhodě Adam Kožina. Ostravský tým na sebe nenechal dlouho čekat a tvrdou střelou pod břevno z dálky snížil na 4:5. Dvoubrankové vedení a klid do duší hráčů vrátil kapitán Jalůvka svou druhou trefou v zápase v 7. minutě a znovu navýšil vedení o dvě branky.  Bohužel tento stav netrval dlouho. Po hloupém faulu jinak dobře hrajícího Tomáše Skřehota tým Poruby hrál přesilovou hru, kterou se mu v 9. minutě podařilo proměnit.  Od té chvíle se tým Bruntálu bránil a snažil udržet nevýrazné vedení. I gólman Jiří Snášel si vybral své okamžiky štěstí, kdy ho dvakrát po nejistých zákrocích, zachránila branková konstrukce. Nakonec jsme s vypětím všech sil utrpěli vítězství a zisku alespoň třech bodů v tomto turnaji.

Oba zápasy byly hodně vyrovnané. V prvním jsme si vybrali trochu smůly, ve druhém jsme měli štěstí a dotáhli jsme zápas k vítězství. Ziskem třech bodů jsme se udrželi na 8. místě v tabulce. V dalším dvojzápase 16. 1. 2010 v Petrovicích narazíme na těžké soupeře 1. SC WOOW Vítkovice B a Vipers Ostrava.

autor: Jiří Snášel

 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Made by spacirx.