9. a 10. kolo MS ligy mužů

28.12.2008 20:06

Opět nevyrovnané výkony florbalistů GANGu

V sobotu 20. prosince jsme vyrazili na poslední dvojkolo letošního kalendářního roku Moravskoslezské florbalové ligy do Karviné. V zastaralé hale Kovony Karviná jsme chtěli potvrdit postavení na čele tabulky a získat tolik potřebné body. Nejodvážnější z nás dokonce hovořili o zisku plného počtu šesti bodů.

V prvním zápase jsme nastoupili proti týmu ZFK Petrovice B, který se pohybuje na samém chvostu tabulky MS ligy, ale zároveň všechny jeho výsledky s favority soutěže byly velmi těsné a zápasy vyrovnané. Od začátku zápasu jsme chtěli hrát z obranné taktiky, čekat na chyby soupeře v rozehrávce a z rychlých protiútoků skórovat. Bohužel to dopadlo úplně naopak!!! V páté minutě zápasu se soupeř po rychlé kombinaci dostal do vedení, jednobrankovým rozdílem první třetina skončila. Do druhé části jsme vstoupili lépe a po šťastné soupeřem tečované střele Kamila Kadlčíka vyrovnali na 1:1, přihrával Zbyněk Vojtek. Bohužel hned za minutu a půl soupeř potrestal naši chybnou rozehrávku, což se nám „podařilo“ hned v další minutě zopakovat a dovolili jsme soupeři zvýšit na 1:3. Naštěstí hned za 25 vteřin jsme po souhře nahrávajícího Tomáše Skřehota a do prázdné branky skórujícího Kamila Kadlčíka snížili opět na rozdíl jednoho gólu. Závěr druhé třetiny se nám ovšem vůbec nepovedl. Místo abychom se aktivní hrou pokusili vyrovnat stav utkání, tak jsme sami v průběhu tří minut inkasovali 3 góly, opět po chybách v rozehrávce a nedůsledné obranné hře celého týmu. Stav utkání po dvou třetinách tak byl hrozivých 2:6 v náš neprospěch!!!

V závěrečné části hry jsme byli víceméně v křeči, nedařila se nám rozehrávka, presink soupeřovi rozehry nepřinášel žádný výsledek a šance jsme neměli také žádné. Sice se nám podařilo v osmé minutě alespoň zkorigovat po střele Adama Kožiny, kterému přihrával Lubomír Konvičný, který konečně nastoupil do soutěžního zápasu poprvé v sezóně, ale následující přesilová hra dokonale charakterizovala naši herní křeč. V přesilovce 5:3, která trvala celé dvě minuty jsme si nevytvořili ani jednu šanci, nevystřelili na branku a vyslali pouze jednu nepřesnou střelu mimo!!! Proto se nelze ani divit, že si náš protivník v klidu dokráčel pro jasné a zasloužené vítězství 6:3.

V nepříliš povzbudivé náladě jsme nastupovali do dalšího zápasu proti favoritovi soutěže, týmu 1.Fbk Eagles Orlová, přesto jsme si řekli, že každý zápas je jiný, začíná se od stavu 0:0 a je potřeba hrát zodpovědně ze zajištěné obrany, bránit v zóně od poloviny hřiště a z rychlých protiútoků skórovat. Což se nám v první třetině podařilo naprosto dokonale a  soupeře v této části hry zcela rozdrtili. Nejprve ve třetí minuté otevřel účet zápasu Kamil Kadlčík střelou po padajícím brankářem, nahrával mu Adam Kožina. V desáté minutě po nahrávce stejného hráče skóroval Luboš Konvičný, za čtyřicet vteřin vstřelil gól do prázdné branky Petr Mikeška po excelentní přihrávce Lukáše Hoška a za dalších 33 vteřin uzavřel stav první třetiny na 0:4 opět Luboš Konvičný, dorážkou do prázdné branky po přistrčení Od Kamila Kadlčíka. Skvělé dvě minuty nám přinesli klid na naše hole a dostatečný náskok do zbytku utkání. V úvodu druhé třetiny soupeř sice snížil na 1:4, ale hned v zápětí si spolupráci zopakovala dvojice Konvičný – Kadlčík, čímž prvně jmenovaný zkompletoval hattrick! Navíc když ještě v desáté minutě zvýšil naše vedení na 6:1 tvrdě a přesně střílející Miloš Procházka, vstupovali jsme do závěrečné části s náskokem pěti gólů! V třetí třetině pak soupeř opět dobře vstoupil do tohoto dějství a dalším rychlým gólem snížil na 2:6. Pak se hra vyrovnala, oba týmy si vypracovaly šance, ale nedokázaly je využít, nás několikrát podržel skvěle chytající Jirka Snášel. Čtyři minuty před koncem soupeř vsítil další gól a dostal se zpátky do hry. Navíc když ještě dvě a půl minuty před koncem byl vyloučen Kamil Kadlčík, dostal soupeř šanci na snížení. Naše čtveřice se v oslabení skvěle bránila, brankář všechny šance likvidoval, bohužel deset sekund před koncem přesilovky jej soupeř střelou z dálky přes clonící hráče překonal. Naštěstí to bylo 30 vteřin před koncem utkání a znamenalo to pouze kosmetickou úpravu výsledky, který nakonec skončil naším vítězstvím 6:4!!!

Tímto dvojzápasem jsme ukončili letošní úspěšný kalendářní rok, který se nesl v duchu postupu do vyšší soutěže a docela solidním vstupem do MS ligy mužů. Určitě budeme chtít v dobrých výkonech pokračovat, držet se v popředí tabulky a trápit soupeře!

Všem svým spoluhráčům a jejich rodinám chci popřát klidné a příjemné prožití vánočních svátků a úspěšný rok 2009.

 Statistiky z 9. a  10. zápasu MS ligy mužů 20.12.2008 Karviná:

 FBC GANG Bruntál x ZFK Petrovice B 3:6 (0:1, 2:5, 1:0)

Kadlčík 2+0, Kožina 1+0, Vojtek 0+1, Skřehot 0+1, Konvičný 0+1

G: Procházka Jan 36min/6g

 

 FBC GANG Bruntál x 1.Fbk Eagles Orlová 6:4 (4:0, 2:1, 0:3)

Konvičný 3+1, Kadlčík 1+2, Kožina 0+2, Mikeška 1+0, Procházka Miloš 1+0, Hoško 0+1

G: Snášel 36min/4g

 Bodování týmu po 8. odehraných zápasech:

 

Poř

Jméno

Z

G

A

KB

TM

1.

Kadlčík Kamil

10

13

6

19

2

2.

Kožina Adam

10

5

11

16

 

3.

Hoško Lukáš  

10

5

3

8

2

4.

Jalůvka Daniel

6

4

3

7

 

5.

Mikeška Petr

9

4

2

6

 

6.

Skřehot Tomáš

10

2

4

6

 

7.

Konvičný Lubomír

2

3

2

5

 

8.

Světnička Lubomír

10

3

1

4

 

9.

Procházka Miloš

6

1

1

2

 

10

Vojtek Zbyněk

10

1

1

2

2

11.

Černý Josef

10

0

2

2

 

12.

Snášel Jiří

2

1

0

1

 

13.

Obuchanič Radim

2

0

0

0

 

  Brankáři:

 

Poř

Jméno

Z

Min

G

Průměr

1.

Snášel Jiří

6

207

17

2,83

2.

Čepara Jan

1

36

3

3,00

2.

Procházka Jan

4

117

26

6,50

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Made by spacirx.