5. a 6. kolo MS ligy mužů

04.11.2009 08:42

První listopadový den nás čekal v Karviné náročný dvojzápas, kde proti nám nastoupily první dva celky v tabulce. Byly to 1. letka Sokol Ostrava Poruba a 1. SC WOOW Vítkovice B. Sestava v které, jsme nastoupili byla ochuzena o několik hráčů, citelná byla hlavně ztráta našeho kapitána Kamila Kadlčíka. Tímto všem přeji brzké uzdravení a zapojení se do týmu.

První zápas jsme začali proti Ostrava Poruba. Průběh v 1. třetině byl z obou stran opatrný. Ani jeden z týmu nechtěl dostat první gól, nás hlavně zamrzely 2 nevyužité přesilové hry.  Vše podstatné se začalo dít až na začátku druhé třetiny. Hned v první minutě zakončil parádní akci Adam Kožina po nahrávce Lubomíra Světničky.  O pár minut později proměnil svou dalekonosnou střelu v premiérový gól v našem týmu skvěle hrající Marek Zapalač. Za dalších pár sekund se měnilo skóre potřetí, a to když Daniel Jalůvka po buly úspěšně zakončil své sólo přes celou půlku soupeře. V 9. minutě jsme konečně proměnili přesilovou hru, Lubomír Světnička napálil míček nekompromisně do šibenice. S Porubou to nevypadalo vůbec dobře. A ještě hůř pro soupeře to bylo na konci 2. třetiny, když na světelné tabuli svítilo, pro nás před zápasem těžko uvěřitelné skóre, 6:0.  Své druhé góly vstřelili ještě Adam Kožina a Lubomír Světnička. V třetí třetině na nás Poruba vlítla s myšlenkou nás ještě potrápit. Trošku jsme se nechali výsledkem ukolébat a dostali jsme 2 góly. Jenže v útoku jsme byli stále při chuti a svůj hattrick zkompletoval agilní Kožina. Závěr utkání ukončil dvěma přesnými trefami Lukáš Hoško. Parádní zápas z našeho pohledu skončil výsledkem 9:2 a my se mohli začít připravovat na suveréna soutěže 1. SC WOOW Vítkovice B.

V druhém utkání nás čekal tvrdý oříšek. Vítkovice vedou jednoznačně ligu bez ztráty bodu. Na jejich hře je znát tvrdý a pravidelný trénink. Věděli jsme, že přes jejich důraznou obranu se budeme jen těžko dostávat a navíc jsme viděli jejich předešlé utkání, kdy smetli Petrovice 12:4. Na druhou stranu jsme se v žádném případě soupeře nezalekli, vlítli na něj  a hned v úvodu zápasu jsme spálili několik stoprocentních gólových šancí. Ve 4. minutě se už měnilo skóre, když Dan Jalůvka napřáhl z dálky a napálil míček přesně pod břevno a my zaslouženě vedli 1:0. Jenže vedení dlouho nevydrželo. Zmatky při rozehrávce soupeře a následná střela mezi nohy bezmocného Procházky znamenalo vyrovnání. Tento gól jakoby hráče Vítkovic polil živou vodou, přidali na obrátkách a začali nepříjemně napadat. Závěr utkání byl v režii Mustangů, kdy jsme s trochou štěstí přežili oslabení po vyloučení Hoška a na tabuli svítil stav 1:1. Druhá třetina pro nás byla katastrofální. Chyby v obraně, spoustu nevyužitých šancí a hlavně 2 chyby jindy skvěle chytajícího Procházky zapříčinily hrozivé skóre 1:5 pro našeho soupeře. Do třetí třetiny jsme vstoupili s tím, že se pokusíme o zázrak, a s nepříjemným výsledkem něco udělat. Vstřelili jsme tři branky po gólech Skřehota, Jalůvky a Hoška, jenže to bylo málo. Vítkovice skórovaly dvakrát a uzavřely zápas výsledkem 7:4 v náš neprospěch.

I přes nepovedené utkání s Vítkovicemi jsme byli spokojeni s naši hrou a v tabulce jsme aktuálně na 4. místě. Za 3 týdny 22. listopadu nás čeká další dvojzápas proti ČSKA Ostrava a Orlové, které máme co vracet z prvního kola.

PS. : "Už to není jen naše hra!" :)

Lukáš Hoško

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Made by spacirx.