5. a 6. kolo MS ligy mužů

10.11.2008 19:32

V neděli 9.listopadu jsme se zúčastnili dalšího turnaje MS ligy mužů ve florbale, který se tentokrát uskutečnil v ostravské Mittal Aréně na Varenské ulici. Do bojů jsme vyrazili v téměř nejsilnějším složení, když nám chyběli stále od začátku sezóny absentující Lubomír Konvičný a na poslední chvíli zraněný Radim Obuchanič.

V prvním zápase nás čekal silný tým 1. FBK Eagles Orlová. Proti tomuto velmi dobře fyzicky a takticky připravenému soupeři jsme chtěli hrát vyrovnanou partii, ovšem po zpackaném úvodu utkání jsme už nebyli schopni dotáhnout se k bližšímu rozdílu ve skóre a zaslouženě prohráli. Přitom nástup do utkání jsme měli excelentní, když už v 19.vteřině zápasu skóroval Daniel Jalůvka po přihrávce zpoza branky od Kamila Kadlčíka. Soupeř však hned ve 2.minutě srovnal stav utkání po nepříliš tvrdé ráně z větší vzdálenosti, kterou prostřelil našeho gólmana Jana Procházku. V 5.minutě byl zbytečně vyloučen Lukáš Hoško, toto oslabení jsme ještě z vypětím všech sil přežili, ale sekundu po jeho návratu jsme ihned inkasovali. Když v průběhu následujících 47 vteřin soupeř dalšími dvěma góly, po našich chybách a nedůsledném pokrytí soupeřových hráčů před naší brankou, navýšil skóre již na hrozivých 4:1, vzali jsme si raději oddechový čas, ve snaze zabránit rozjetému soupeři v útočných manévrech a zkusit z utkání ještě alespoň něco vytěžit. To se nám i částečně podařilo a šťastným gólem Kamila Kadlčíka, kterého trefil míček ho horní části těla po tvrdé střele Adama Kožiny, snížili na 2:4. Ovšem hned v následujícím střídání nám soupeř opět odskočil na rozdíl tří gólů na 2:5, tak také skončila první třetina.

V druhé třetině, když už v naší bráně byl Jiří Snášel, jsme odehráli se soupeř naprosto vyrovnanou partii. Nejdříve nám odskočil již na rozdíl čtyř gólů, nám se ale podařilo se štěstím snížit po tvrdé střele Adama Kožiny do břevna, která se odrazila od zad brankáře soupeře do sítě. Na jeho branku mu ideálně nahrával Dan Jalůvka. Ve 23.minutě soupeř opět skóroval, ale nám se podařilo ihned po 9.vteřinách trochu zkorigovat po střele Dana Jalůvky, asistoval Kamil Kadlčík. Stav po dvou třetinách byl tedy 4:7.

V poslední části hry jsme chtěli soupeře zatlačit na jeho polovinu a snažit se vstřelit gól a utkání ještě zdramatizovat. Což se nám podařilo jen částečně, když jsme sice téměř 7 minut byli neustále v útoku, presovali jejich rozehrávku, ale kýžený gól se nám bohužel vstřelit nepodařilo. Soupeř hrál velmi takticky, zkušeně a navíc ještě tři minuty před koncem upravil na konečných 8:4 v jeho prospěch a v poklidu si dokráčel pro jasné vítězství.

V druhém zápase jsme nastoupili proti záložnímu týmu extraligových Vítkovic – týmu 1.SC SSK Vítkovice B Mustang. Do utkání jsme vstupovali s taktickým plánem neodkrývat naši polovinu, soupeřovu rozehrávku napadat až od půlky hřiště, vycházet ze zabezpečené obrany a snažit se nejdéle neinkasovat gól. To se nám také velmi dlouho dařilo, navíc jsme ještě přidali gól po velmi povedené akci Lukáše Hoška, který se po nevýrazném prvním utkání na tento zápas dostatečně nabudil. Na půlce hřiště mu přistrčil míč mezi dva obránce soupeře Miloš Procházka, Lukáš Hoško je oba dva přesprintoval a sám před brankářem nezaváhal a my jsme vedli 1:0. Tímto výsledkem také první třetina nakonec skončila.

V prostřední části zápasu se hra přelévala ze strany na stranu, několik slibných šancí bylo na obou stranách, my jsme možná měli více vyložených šancí, ale bohužel jsme žádnou nevyužili. Při ošemetných příležitostí soupeře nás svými zákroky podržel brankář Jiří Snášel. Ve druhé třetině nepadl žádný gól.

Do závěrečné třetiny jsme nevstoupili příliš šťastně, když hned ve druhé minutě soupeř srovnal stav utkání na 1:1. Takže se vlastně začínalo znova od začátku. Hra v tuto dobu byla velmi vyrovnaná a bylo zcela jasné, že mužstvo, kterému se podaří skórovat bude mít velkou šanci na vítězství v tomto zápase. Naštěstí se to podařilo nám, když gólmana soupeře překonal v sedmé minutě poslední třetiny Petr Mikeška, nahrával mu Adam Kožina. Našemu střelci se podařilo vsítit gól i v následujícím střídání, čímž nám na hole přinesl jistotu a utkání jsme dovedli do vítězného konce a vyhráli jsme 3:1.

Zápas to byl velmi vyrovnaný, zvítězit mohla obě dvě mužstva, pověstné štěstíčko se tentokráte přiklonilo na naši stranu. Z tohoto velmi vydřeného zápasu je potřeba se poučit, vzít si jej k srdci a v následujících zápasech předvádět podobné výkony, vycházet ze zajištěné obrany, na obranné fázi hry se musí podílet celé mužstvo, nesnažit se soupeře přehrávat útočným stylem hry a zbytečně odkrývat skuliny na naší polovině, čímž soupeřům velmi usnadňujeme možnost zaútočit a vstřelit nám branku.

Za předvedené výkony v druhém zápase je potřeba poděkovat celému týmu, doufám, že se nám podaří naplnit naše předsezónní plány, v dalších zápasech budeme opět bodovat a držet se v popředí tabulky MS ligy mužů.

 

Statistiky z 7. a 8. zápasu MS ligy mužů 09.11.2008 Ostrava:

FBC GANG Bruntál x 1.FBK Eagles Orlová 4:8 (2:5, 2:2, 0:1)

Jalůvka 2+1, Kadlčík 1+2, Kožina 1+1

G: Procházka Jan 9min/5g, Snášel 27min/3g

FBC GANG Bruntál x 1.SC SSK Vítkovice B Mustang 3:1 (1:0, 0:2, 2:1)

Mikeška 2+0, Hoško 1+0, Procházka Miloš 0+1, Kožina 0+1

G: Snášel 36min/1g

Bodování týmu po 8. odehraných zápasech:

 

Poř

Jméno

Z

G

A

KB

TM

1.

Kadlčík Kamil

8

10

4

14

 

2.

Kožina Adam

8

4

9

13

 

3.

Hoško Lukáš

8

5

2

7

2

4.

Jalůvka Daniel

6

4

3

7

 

5.

Mikeška Petr

7

3

2

5

 

6.

Skřehot Tomáš

8

2

3

5

 

7.

Světnička Lubomír

8

3

1

4

 

8.

Černý Josef

8

0

2

2

 

9.

Snášel Jiří

2

1

0

1

 

10.

Vojtek Zbyněk

8

1

0

1

2

11.

Procházka Miloš

4

0

1

1

 

12.

Obuchanič Radim

2

0

0

0

 

 

 

 

Brankáři:

 

Poř

Jméno

Z

Min

G

průměr

1.

Snášel Jiří

5

171

13

2,39

2.

Čepara Jan

1

36

3

3,00

2.

Procházka Jan

3

81

20

11,72

 

 

 

 

 

 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Made by spacirx.