17. a 18. kolo MS přeboru mužů - divize C

15.03.2008 00:00

V sobotu 15.3. jsme brzo ráno odjeli do Brušperku pro povinných šest bodů. Čekali nás dva soupeři ze spodní poloviny tabulky, plný bodový zisk byl nutností pro dobrou pozici před závěrem sezóny. Nutno říct, že hala byla nejlepší ze všech kde jsme doposud hráli! Velké šatny, vše nové a pěkné!

FBC GANG BRUNTÁL - 1. Odkvět Hrabová

V prvním zápase jsme nastoupili proti poslednímu týmu tabulky a zároveň pořádajícímu týmu. Od začátku jsme měli vcelku jasnou převahu, Hrabová se snažila bránit a téměř se nepouštěla do útoku, celkově byl jejich projev dost odevzdaný. Skóre otevřel perfektní střelou náš tentokrát hrající gólman Charry v 11. minutě. O chvíli později zvyšoval Luboš Světnička a 2:0 bylo také skóre po první třetině. Ve druhé třetině se na obrázku hry prakticky nic nezměnilo, promarnili jsme sice řadu vyložených šancí, ale přece jen jsme přidali další branky a před závěrečnou částí vedli s pohodlným náskokem 5:0.

V poslední části se domácí konečně trochu probrali a začali více běhat a snažili se i útočit, na zvrat v utkání ale nemohli myslet ani zdaleka. Za zmínku stojí gól z 5. minuty, který po hezké přihrávce vstřelil Tom Skřehot. Byl to jeho vůbec první gól v soutěži a prolomil tak konečně svou střeleckou smůlu. Deset minut před koncem se z brejku prosadili i hráči Hrabové, když naše obrana poněkud polevila a nechala je vcelku jednoduše projít až do šance. Stav utkání se zastavil na výsledku 9:2 pro nás, když 6 vteřin před koncem ještě dokončil brankový účet náš kapitán Dan Jalůvka.

FBC GANG BRUNTÁL - Rafani Ostrava

Ve druhém utkání toho dne nás čekal houževnatý a nepříjemný soupeř. Už z prvního vzájemného střetutí jsme věděli, že Rafani dobře brání a spoléhají na brejkové situace. Bohužel cestu za vítězstvím jsme si zkomplikovali hned na začátku, když Pepa Černý nešťastně tečoval lehkou střelu po zemi do vlastní brány. Prohrávali jsme sice 1:0, ale v tu chvíli nikdo nepochyboval o tom, že utkání zvrátíme. Rafani zpočátku nebyli v útoku nijak zvlášť nebezpeční a naši hráči se většinu času pohybovali před brankou soupeře. Bohužel se nám nedařilo proměňovat šance a klid z našich hokejek se velmi rychle vytrácel. Začali jsme kupit nepřesnosti, čehož soupeř využíval a několikrát zahrozil. Zvláště střelecká muška trápila naše křídla a z dobrých pozic vůbec netrefovali branku. Nervozitu trochu zmírnil perfektní střelou k tyči Dan Jalůvka v polovině druhé třetiny. Stále však byl stav pouze 1:1 a my jsme potřebovali vyhrát!

V poslední části se začal hrát poněkud otevřenější florbal a Jan Čepara nás v bráně několikrát slušně podržel. Stejně tak brankář Ostravy předváděl výborné zákroky. Čas běžel rychle a gól stále nepřicházel. Naštěstí Adam Kožina se tři minuty před koncem dostal k odraženému míčku a rozhodl o našem vítězství 2:1. Konec zápasu jsme již ubránili a dramatický zápas nakonec dotáhli do vítězného konce!

Před posledními čtyřmi zápasy stále figurujeme na postupové 2. příčce v tabulce a čeká nás přímý souboj s naším současně hlavním konkurantem. Fermenté Bohumín na nás ztrácí ze třetí pozice pouze 1 bod a ke vzájemnému měření sil dojde 30.3. v Bolaticích. Pro náš tým hovoří vítězství v prvním měření sil, pro Bohumín zase dlouhá série vítězství, a to i proti těžkým soupeřům. Dá se říct, že toto utkání bude hrát velikou roli v boji o postup. Věřme, že zvládneme poslední dvě kola a završíme úspěšnou sezónu postupem.

Sestava Bruntálu: Jan Procházka, Jan Čepara, Jiří Snášel, Tomáš Skřehot, Lukáš Hoško, Adam Kožina, Radim Obuchanič Josef Černý, Zbyněk Vojtek, Lubomír Světnička, Daniel Jalůvka, Lubomír Konvičný

 

Komentář k zápasu pro Vás napsal Špacír!
Zpět

Vyhledávání

© 2008 Made by spacirx.