13. a 14. kolo MS přeboru mužů - divize C - Vítězství proti Letce Poruba!

09.02.2008 00:00

9.2.2008 se v Ostravě konaly další kola soutěže mužů. V prvním zápase náš tým vystupoval v roli jasného favorita proi týmu ze spodní poloviny tabulky Rafani Ostrava.

Již v první třetině utkání jsme zjistili, že zvítězit proti houževnatým hráčům Ostravy nebude vůbec snadné jak jsme si mohli podle jejich výsledků myslet. Rafani zabetonovali obranu a vyčkávali co se bude dít. Tato destruktivní taktika jim vycházela velmi dlouho, hrozili pouze z ojedinělých brejků. Bruntál dobýval jejich branku více než 20 minut neúspěšně a přes několik dobrých šancí se nedokázal proti pevné obraně Ostravských prosadit. Navíc gólman Lukáš Laník v kleci Rafanů chytal výborně. Až ve 21. minutě zápasu se po nahrávce Toma Skřehota prosadil Daniel Jalůvka střelou ze skrumáže před brankou a poslal náš tým do vedení! O pět minut později zase Dan nahrával na vcelku šťastný gól Lubomíru Světničkovi. Ten se nakonec ukázal jako vítězný. Scénář zápasu se neměnil téměř po celou dobu. Gang útočil a většinu času držel míček na svých holích, "prešovský beton" Rafanů odolával. Až těsně před koncem zápasu se hráči Ostravy osmělili a zatlačili Bruntál do defenzívy. Několika nebezpečnými pokusy ohrozili naši bránu, nepříjemný byl hlavně jejich důraz před brankovištěm. Nakonec kosmetické úpravy výsledku dosáhli, když pohotovou bekhendovou střelou 25 vteřin před koncem snížil hráč Rafanů Tomáš Prokupek. Utkání skončilo sice těsným, ale očekávaným vítěstvím bruntálského celku.

Druhé utkání toho dne bylo s nadsázkou možno označit za "šlágr" víkendu. Utkal se totiž aktuálně vedoucí a dosud neporažený tým Poruby s oddílem FBC Gang Bruntál. Obě mužstva začala opatrně a vycházela z dobré obranné hry. Zápas do té doby bez gólů lahodil očím každého diváka, pohledné kombinace se střídaly na obou stranách a nechyběli ani tvrdé souboje. V 9. minutě utkání nám nabídli hráči soupeře dvojnásobnou přesilovku. Bohužel jsme převahu 2 hráčů na hřišti nedokázali využít. Našim střelám chyběla přesnost a kombinace v přesilovkové formaci vázla. Od té doby však Gang získával postupně víc a víc ze hry. Častěji jsme útočili a dokázali jsme vyhrávat i souboje jeden proti jednomu. Třetina skončila bez branek a schylovalo se k velkému dramatu. Čekání na velmi důležitý úvodní gól skončilo v 8. minutě druhé třetiny. Daniel Jalůvka přihrál volnému obránci Zbyňku Vojtkovi a ten nádhernou dalekonosnou střelou trefil přesně horní roh brány soupeře. Letka se těžko vzpamatovávala z šoku, dále s obtížemi odvracela útoky našeho týmu a v útočné fázi si nevěděla s bruntálskou tentokrát bezchybně hrající obranou rady. O čtyři minuty později se z rohu uvolnil elegantní kličkou nejlepší hráč zápasu Dan Jalůvka a nekompromisně zamířil k tyči. 2:0!!! Radost byla obrovská, ale do konce utkání stále zbývalo hodně času.

Ve třetí části pokračoval Gang v soustředěném a bojovném výkonu. Letka se snažila více napadat a útočit, ale stále se nedostávala do žádných větších šancí, a když přece jen vystřelili na bránu, Jiří Snášel v brance ukázal velikou jistotu. Po rychlé rozehrávce Dana Jalůvky přes celou šířku hřiště se míček dostal na hokejku Lukáše Hoška a ten se konečně po třech zápasech bez gólu prosadil! Opět to byla nádherná střela ze střední vzdálenosti a Lukáš vymetl pavučiny i z druhého koutu ostravské brány. Vedení 3:0 vypadalo velmi nadějně. Letka naposledy zmobilizovala síly a všechny je vrhla do útočení. Obětavá hra Gangu jim však nedovolovala zakončovat a přes převahu vedoucího mužstva soutěže v posledních minutách jsme stále odolávali. Až tři minuty před koncem se k odraženému míčku dostal hráč Stanislav Krasula a snížil rychlou střelou na 1:3 z pohledu Poruby. Poslední zoufalé pokusy Ostravy s výsledkem něco provést skončili naštěstí pro nás bez úspěchu a mohli jsme slavit velmi cenné vítězství!!!

Osm zápasů před koncem soutěže si FBC Gang Bruntál upevnil druhé místo v tabulce a stále drží postupovou příčku. Všichni zúčastnění hráči si zasluhují velkou pochvalu za bojovnost a nasazení a musíme též poděkovat našim fanouškům, kteří neúnavně povzbuzovali a hnali náš tým dopředu!

Sestava Bruntálu: Jiří Snášel, Jan Procházka, Tomáš Skřehot, Lukáš Hoško, Lubomír Konvičný, Adam Kožina, Radim Obuchanič Josef Černý, Zbyněk Vojtek, Lubomír Světnička, Daniel Jalůvka, Miloš Procházka

 

Komentář k zápasu pro Vás napsal Špacír!
Zpět

Vyhledávání

© 2008 Made by spacirx.