11. a 12. kolo MS ligy mužů

24.01.2010 10:56

Bruntálský Gang znovu nabral dech a stoupá vzhůru

Zatímco po polovině sezóny se florbalisté FBC Gang Bruntál v Moravskoslezské lize propadli po zbytečných bodových ztrátách až téměř k samému dnu jinak vyrovnané tabulky, hned v prvních dvou zápasech nového roku vybojovali 6 bodů a rázem se dotáhli na čelo.

 

Po první části letošní sezóny nebyli bruntálští florbalisté se svým umístěním příliš spokojení. V desítce zápasů získali pouhých 12 bodů a usadili se na nelichotivé osmé příčce v jedenáctičlenné tabulce. "Několik zápasů jsme si zbytečně prohráli sami, nedařilo se nám proměňovat vyložené šance," konstatoval jeden z klíčových útočníků týmu Adam Kožina.

A hned první zápas v novém roce měl být pro bruntálské hráče tvrdou zkouškou, a to z těch nejtěžších. Los jim na úvod druhé části sezóny totiž přivál dosavadní vedoucí tým tabulky - rezervu extraligových Vítkovic. Navíc, bruntálské družstvo už delší dobu postrádá kapitána Kamila Kadlčíka.

 

FBC GANG BRUNTÁL - 1. SC WOOW VÍTKOVICE                  6:5

 

Do prvního utkání proti favorizovanému soupeři nastoupil bruntálský Gang bez jakéhokoliv respektu, vždyť v předchozí sezóně rezervu extraligových Vítkovic dokázal vždy porazit. Skóre otevřel hned ve druhé minutě západu po rychlém brejku Lukáš Hoško. Soupeř po chvíli vyrovnal. Už o dvě minuty později ale zvyšoval na 2:1 pro Bruntál Lubomír Konvičný po přihrávce Miloše Procházky a to ještě zdaleka nemělo být vše.

Bruntálští hráči velmi aktivně bránili a nenechávali vítkovickým rychlonohým hráčům ani metr volného prostoru. V desáté minutě přidal třetí gól po jednom z mnoha závarů před vítkovickou brankou opět Lubomír Konvičný. Hned o minutu později po kombinaci celého útoku a přihrávce z rohu před branku napřáhl ke střele, dosud nejproduktivnější hráč Gangu v letošní sezóně, Dan Jalůvka a jeho tečovaná rána skončila opět v síti Vítkovic.

Do druhé třetiny šli Bruntálští za přesvědčivého stavu 4:1. Soupeři se sice podařilo hned na začátku snížit, ale po dalekonosné trefě do černého od Lubomíra Světničky a brance Adama Kožiny v osmé minutě už Gang vedl o čtyři góly. Nic nenasvědčovalo tomu, že se v posledním dějství zápas změní v nervydrásající drama. Vítkovickým se totiž ve třetí třetině podařilo díky zrychlené hře vytvořit tlak. Po zbytečných vyloučeních dvou bruntálských hráčů hned za sebou dostaly Vítkovice šanci přesilovky proti třem bránícím hráčům, dokonale ji využili a dotáhli na rozdíl jediné branky.

Při závěrečné powerplay, kdy Vítkovičtí odvolali brankáře a bušili do obrany Bruntálu, jen pár chvil před koncem utkání dokonce padla vyrovnávací branka. Rozhodčí ale gól neuznal, protože míček vítkovický hráč napálil do brány baseballovým způsobem prakticky ve výši ramen.

 

FBC VIPERS OSTRAVA  - FBC GANG BRUNTÁL                       3:6

 

Posíleni dopoledním vítězstvím nastoupili Bruntálští do druhého zápasu proti ostravským Vipers s vidinou dalších tří důležitých bodů. A hned od počátku si Gang vytvořil několik slibných příležitostí. Skóre otevřel v deváté minutě střelou pod padajícím brankářem Lubomír Světnička.

Zanedlouho se Gangu podařilo zvýšit náskok, když po skvěle zahrané standardní situaci před brankou vstřelil gól obránce Michal Karásek. Další dvě branky Gangu přidali ve druhé třetině

Lubomír Konvičný a Lukáš Hoško. Soupeř sice snížil, ale i tak šel bruntál do poslední části s tříbrankovým náskokem.

Ve třetí třetině ostravští hráči sice dvakrát snižovali, ale bruntálští hráči si už výsledek pohlídali a nedovolili soupeři zápas nijak zdramatizovat. Druhý gól v zápase vstřelil po individuálním průniku a nádherné střele k tyči Karásek a gólový účet na 6:3 uzavřel Světnička po výborném napadání Hoška a jeho nezištné přihrávce do vyložené šance.

Díky dvě výhrám se bruntálský tým posunul z osmé příčky na páté místo. Letošní sezóna je však velmi vyrovnaná. Na první celek tabulky NS Ostrava ztrácejí Bruntálští pouhé čtyři body.

 

autor: Lubomír Světnička

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Made by spacirx.