1. a 2. kolo MS liga muži

29.09.2008 18:46

V neděli 28.9.2008 jsme uspořádali jako nováček 1. a 2. kolo MS ligy mužů. Z důvodů nevyhovující haly na okrese Bruntál, jsme museli operativně přesunout naše pořadatelství do moderní sportovní haly v Brušperku. Bohužel jsme to měli jako „pořádající tým“ úplně nejdál, a to 85 km, navíc jsme museli ještě nachystat halu a být připraveni na první zápas už v 9,00 hod. Chtěli poděkovat našim pomocníkům v roli zapisovatele, časoměřiče a pořadatele, Hance Kociánové a Markovi Zapalačovi.

Naším soupeřem v prvním zápase byl jeden z favoritů celé soutěže, zkušený tým FBC Vipers Ostrava. Vstup do utkání se nám povedl víc než dobře a díky Jirkovi Snášelovi, který musel z důvodu absence některých našich hráčů nastoupit v poli místo v brance, jsme již v první minutě vedli 1:0. Soupeř se ovšem nenechal zastrašit naším nástupem a do 5.minuty zápasu rychle otočil skóre ve svůj prospěch třemi brankami. V tu chvíli to s námi nevypadalo dobře. Naštěstí se nám podařilo vzápětí vrátit brankou Tomáše Skřehota zpět do hry a po dvou gólech Kamila Kadlčíka jsme vyhráli první třetinu 4:3.

Ve druhém dějství jsme po dvou rychlých gólech zvýšili vedení až na 6:3, když skórovali Lukáš Hoško a Dan Jalůvka, po snížení soupeře poté zvyšoval na rozdíl dvou branek Lubomír Světnička, po ideálním uvolnění od Adama Kožiny zpoza branky. Stav po dvou třetinách byl 7:5 v náš prospěch. Do závěrečné části jsme vstupovali s touhou udržet příznivý výsledek a překvapivě uspět v souboji se silným protivníkem. Když navíc ještě Kamil Kadlčík, po dalším vynikajícím uvolnění od Adama Kožiny před prázdnou branku, zvýšil na rozdíl tří branek a zkompletoval hattrick, mysleli jsme si že už máme vítězství v kapse. Ale bohužel to nebyla pravda! Jak jsme hráli dobře v útoku a soupeře v této činnosti přehrávali, o to hůře jsme bránili a nechávali protivníka využívat jeho silnou zbraň, a to rychlý protiútok zakončený střelou ze středu hřiště po přečíslení naší obrany! Soupeři se takto podařilo skórovat pětkrát a překonali tak naše brankáře Jana Procházku. Naštěstí jsme nesložili zbraně a bojovali až do konce. Soupeř snížil na 8:7, nám se ale po gólech Adama Kožiny a Dana Jalůvky, který využil přesilovku parádní střelou, podařilo opět soupeři odskočit na rozdíl tří branek a završit skóre na konečných 10:7. Závěr utkání jsme již v poklidu uhlídali.

V druhém utkání jsme narazili na druhého postupujícího z MS přeboru, tým Sborná Bílovec. Vstup do utkání se nám opět povedl a po gólech Lukáše Hoška a Kamila Kadlčíka jsme v 8.minutě vedli 2:0. Ve zbytku třetiny se nám již nepodařilo přes několik dalších slibných šancí skórovat, což na nás možná dolehlo psychicky, protože druhá třetina se nám vůbec nepovedla. Po dvou hrubých chybách v naší obraně jsme dovolili soupeři srovnat stav utkání na 2:2, dělali jsme chyby v rozehrávce, nebyli si schopni nahrát, zahodili několik výhodných střeleckých příležitostí. Naštěstí nás za to soupeř nepotrestal, několik jeho dalších šancí zlikvidoval výborně chytající Jiří Snášel.

V závěrečné části hry jsme zmobilizovali poslední síly a vrhli se na soupeře! A přineslo to kýžený výsledek. Po skrumáži před soupeřovou brankou skóroval Kamil Kadlčík po tvrdé střele Tomáš Skřehota. Soupeř se pokusil zvýšenou útočnou aktivitou opět vyrovnat, což se mu naštěstí již nepodařilo a my jsme do rozevřené obrany podnikali rychlé protiútoky. Po jednom takovém se podařilo Kamilu Kadlčíkovi opět zkompletovat hattrick a zklidnit svůj tým. Ideálně jej před prázdnou branku uvolnil Petr Mikeška, který do tohoto zápasu nastoupil poprvé za náš tým jako hostující hráč z Holešova a předvedl se ve vynikajícím světle. Do našeho týmu přinesl zkušenost, jistotu při rozehrávce a technickou vyzrálost. Utkání jsme pak již dohráli v klidu a po konečném výsledku 4:2 v náš prospěch se po zásluze radovali.

Po dvou odehraných zápasech mít plný počet 6 bodů, byl náš tajný sen, a jsme rádi, že se nám jej podařilo vyplnit!! Poděkování a pochvalu si zaslouží všichni hráči za předvedené výkony, příkladnou bojovnost a týmovou soudržnost!!

Statistiky z 1. a 2. kola MS ligy mužů 28.9.2008 Brušperk:

FBC GANG Bruntál x FBC Vipers Ostrava 10:7 (4:3, 3:2, 3:2)

Kožina 1+4, Kadlčík 3+1, Jalůvka 2+0, Hoško 1+1, Skřehot 1+1, Černý 0+2, Snášel 1+0, Světnička 1+0

FBC GANG Bruntál x Sborná Bílovec

Kadlčík 3+0, Hoško 1+0, Světnička 0+1, Kožina 0+1, Skřehot 0+1, Mikeška 0+1

Bodování:

 

Poř

Jméno

Z

G

A

KB

TM

1.

Kadlčík Kamil

2

6

1

7

 

2.

Kožina Adam

2

1

5

6

 

3.

Hoško Lukáš

2

2

1

3

 

4.

Skřehot Tomáš

2

1

2

3

 

5.

Jalůvka Daniel

2

2

0

2

 

6.

Světnička Lubomír

2

1

1

2

 

7.

Černý Josef

2

0

2

2

 

8.

Snášel Jiří

1

1

0

1

 

9.

Mikeška Petr

1

0

1

1

 

10.

Vojtek Zbyněk

2

0

0

0

2

 

Brankáři:

 

Poř

Jméno

Z

Min

G

1.

Snášel Jiří

1

36

2

2,00

2.

Procházka Jan

1

36

7

7,00

 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Made by spacirx.