Štajgr Cup Ostrava 2008

01.09.2008 10:22

V sobotu 22. srpna jsme se zúčastnili prvního ročníku florbalového turnaje Štajgr Cup 2008. Přijali jsme pozvání na turnaj mužstev z Ostravska, které se konala v nám již známe hale Střední dopravní školy v Ostravě. Naše sestava na tento turnaj nebyla kompletní, ze základního kádru nám chyběli John, Klobouk, Žlab, Dan, Světňa a dlouhodobě zraněný Carlos. Golman Charry musel nastoupit v útoku a celý turnaj jsme výjimečně odehráli pouze s 1 brankářem, což u nás není zvykem. Neúčast všech těchto opor se projevila a náš výkon nebyl vůbec dobrý, hra neměla řád a myšlenku, mnoho hráčů nastupovalo na nezvyklých postech a projevila se nesehranost jednotlivých spoluhráčů.

V základní skupině, nutno říct, že její vylosování se na první pohled zdálo jednodušší než nakonec bylo, nás čekaly pouze týmy Fencers Havířov a RedWolf Ostrava. V druhé skupině byly 4 týmy, takže jsme odehráli o zápas méně.

V prvním zápase jsme nastoupili proti týmu Fensters Havířov, který v loňské sezóně nastupoval ve stejné soutěži jako my, ale ve druhé skupině, pohyboval se v druhé polovině tabulky, z čehož vyplývalo, že jsme měli být v utkáné papírovými favority. Ovšem soupeř nás rychle vyvedl z omylu!!! Lépe se pohyboval, přesněji kombinoval a zakončoval, byl aktivnější a po zásluze zvítězil 4:3. Naše branky dali Radim, Kike a já.   

Do druhého utkání jsme nastupovali s vědomím, že jde o všechno, protože jakákoliv bodová ztráta by nás odsoudila k boji ve skupině o 5. - 7. místo. I když jsme proti soupeři RedWolf Ostrava hráli už o něco lépe, nedá se říct, že by to bylo pohledné utkání a nakonec jsme utrápeně vyhráli 3:2 a se štěstím postoupili do semifinále. Skóroval Miloš, Charry a Kike.

V semifinále nás čekal nejlepší tým skupiny A – Sokol Radvanice. Ten se v dosavadním průběhu turnaje prezentoval nejlépe ze všech mužstev, takže bylo jasné, že nás čeká velmi silný soupeř. V tomto utkání (dle mého názoru nejlepší a nejdramatičtější zápas na celém turnaji) jsme byli konečně bojovní, aktivní a soupeři jsme nedarovali zhola nic. Po bezbrankové remíze v prvním poločase, jsme inkasovali bohužel jako první my a museli dohánět manko. Po krásné individuální akci vyrovnával po vyjetí zpoza branky Miloš. Utkání nakonec skončilo výsledkem 1:1 a musely rozhodnout nájezdy. Jako první jel soupeř a hned prvním nájezdem překonal Čendu a ujal se vedení 0:1. Nám se ale povedlo hned vyrovnat díky Pepovi Černému. V dalších sériích se postupně překonávali oba dva brankáři a nedovolili protivníkům skórovat. Za nás jsme postupně nedali své nájezdy já, Kojak (trefil tyčku) a Včelka. V poslední sérii nejprve Čenda vychytal soupeře a na Vojťasovi bylo rozhodnutí dramatické zápletky. To co provedl raději odcituji jeho komentářem:

„ Tak to zbylo na mě. Proti mně v kleci soupeřův brankář, který chytali za extraligu za Pepino, prostřelit jej nebylo kudy, měl vykryté všechny prostory, rozhodl jsem se tedy pro kličku. Nejdříve jsme ho poslal doprava, rychlou stahovačkou naznačil kličku doleva, na tento pohyb zareagoval a přesunul se a já jsem ho rychlým stažením míčku do bekhendu vykoupal a polovysokou střelou otřel míček o tyčku a rozhodl o našem vítězství a běžel se radovat s týmem z postupu do finále … „

Ve finále jsme se znovu potkali s týmem Fensters Havířov a chtěli mu vrátit porážku z prvního utkání ve skupině. Bohužel ale ani tento zápas jsme nezvládli, soupeř byl opět lepší, častěji měl míč na svých holích, kontroloval hru, hrál s přehledem a v podstatě nás ani moc nepustil do hry. O poločase už vedl 3:1, když jsme ve druhé půli hru vytáhli a začali presovat, tak nás ještě z rychlých brejků potrestal dalšími dvěma góly. Utkání jsme nakonec prohráli 3:5, když branky daly Kike, Zbyňa a Včelka.

V turnaji jsme tedy obsadili konečné druhé místo, což vzhledem k předvedeným výkonům je takřka zázrak. Bohužel naše hra nebyla ideální, objevilo se pár světlých okamžiků, ale negativa určitě převažovaly. Ještě nás čeká mnoho práce, ale začátek sezóny již klepe na dveře. Oproti předchozímu turnaji v Hluku to byl obrovský propad výkonnosti, ztráta bojovnosti a nesehranost. O následujícím víkendu nás čeká těžké první kolo Českého poháru a zhruba za měsíc začátek ligové soutěže, takže se musíme ještě hodně a rychle zlepšit, aby tato sezóna neskončila neúspěchem !!!  

Článek pro Vás napsal Kamil.

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Made by spacirx.