Slovácký pohár 2007

07.07.2007 00:00

V sobotu 7.7.2007 ráno jsme se vypravili na další turnaj do Hluku. Poprvé jsme nastoupili v nových dresech. V základní skupině nás čekali vcelku silní soupeři Elév team, Trenčín a ČSKA Ostrava.

Po dlouhé cestě nás jako první soupeř ve skupině čekal mistr Slovenska Trenčín. Jak již je skoro pravidlem tak jsme měli vlažnější vstup do utkání a rychle jsme prohrávali 0:1. Potom jsme však soupeře zatlačili a dvěma góly stav otočili v náš prospěch. Slováci hráli aktivně a dělali nám velké problémy především v rozehrávce svým rychlým přístupem a důrazem. Po několika šancích na zvýšení náskoku, kdy se nám nepodařilo jejich gólmana překonat přišel trest v podobě vyrovnávacího gólu. Naštěstí jsme dokázali rychle reagovat a po krásné dlouhé přihrávce Krupiče přidal Žlábek svůj druhý gól v zápase a znovu nás posunul do vedení o gól. Čas utíkal rychle a Trenčín se snažil dát do útoku vše, naše obrana byla pod velikým tlakem, ale odolávala. Necelé tři minuty před koncem zápasu byl soupeř opět ve velké šanci a na hranici brankoviště míček odpálil Klobouk, byl z toho trošku přísně nařízený nájezd proti nám. Chary bohužel dobře provedenou penaltu nechytil a skóre bylo znovu vyrovnané - 3:3. Do konce zápasu se už nic zajímavého nestalo a oba týmy se rozešli smírně.

K dalšímu zápasu jsme nastoupili proti Elévům s mnoha extraligovými hráči v sestavě. I když nebyli tak nabití jako na Jadberg Cupu, o jejich síle jsme věděli a to se asi promítlo i na našem výkonu. Celý Gang hrál velmi odevzdaně, s přehnaným respektem, neudrželi jsme míček a do soubojů nešli důrazně. Podle toho taky vypadal průběh utkání. Elév po většinu času držel míček na svých hokejkách, s lehkostí kombinoval a naše občasné útočné pokusy hravě eliminoval. Skóre po poločase bylo 0:3 a po přestávce dál narůstalo až na 0:7. Závěrečná siréna byla pro nás spíše vysvobozením. Šlo o to se z debaklu rychle vzpamatovat a soustředit se na důležitý večerní zápas s Ostravou.

Až pozdě večer jsme hráli poslední zápas ve skupině s ČSKA. Podařilo se nám dobře vyhecovat a do zápasu jsme vletěli naplno a hráči soupeře byli pod tlakem. Rychle jsme se ujali vedení o dva góly, když na 2:0 zvyšoval Pepa Černý z obrany. Pak náš elán trochu polevil, začali jsme se soustředit více na obranu a soupeř přidal hlavně na důrazu. Ostrava se často pokoušela o střely z dálky a nakonec se prosadila. Snížila na 2:1 z našeho pohledu. Hra byla vyrovnaná a šance přicházeli na obou stranách, ale i přes snahu soupeře a jejich závěrečnou power play se skóre již neměnilo.

Po překvapivém vitězství Trenčína nad Elévy se tabulka naší skupiny velmi vyrovnala. Její konečná podoba byla následující:

 

Slovácký pohár 2007 - Skupina C
1. Elév team  3 2  0  1 14:5 6
2. ŠK 1.FBC Trenčín 3 1  1  1   8:7 4
3. FBC Gang Bruntál 3 1  1  1   5:11 4
4. ČSKA Ostrava 3 1  0  2   6:10 3

 

Do osmifinále jsme tedy vinou horšího skóre postupovali ze třetího místa. V neděli ráno nás čekal další tým ze Slovenska, silná Nová Dubnica. Do zápasu jsme vstoupili dobře a hra byla velmi vyrovnaná. Soupeř hrál podobným stylem jako Trenčín a to nám vyhovovalo. Potom přišla Danova zbytečná chyba v rozehrávce a po rychlé střele z první, na kterou Čenda nedosáhl jsme prohrávali 0:1. Tlačili jsme se před soupeřovu bránu a z našeho tlaku jsme vytěžili přesilovku. Bleskově jsme ji využili díky pohotové střele Kikeho a srovnali tak stav na 1:1. Tento stav vydržel až do konce první půle. Po poločase jsme byli na hřišti lepším týmem a po našich šancích se třikrát rozezněla tyč soupeřovy brány. Zvlášť střela Žlaba do břevna nás mohla mrzet. Po této smůle se ukázalo, že pravidlo "nedáš dostaneš" platilo v tomto zápase beze zbytku. Opět po velké chybě v obraně, kdy zůstal jeden slovenský hráč před brankou volný jsme inkasovali a prohrávali 1:2. I přes veškerou snahu v závěrečných minutách se nám překonat dobrou soupeřovu obranu nepovedlo a při závěrečné power play jsme dostali poslední gól na 1:3 a naše šance na čtvrtfinále byly definitivně pohřbeny!

Naše vystoupení na turnaji tedy skončilo v osmifinále. Další souboje jsme již neviděli, takže pouze ve výsledcích. Překvapivě vypadli obhájci vítězství BESKYD selection již v osmifinále s týmem Dolní Němčí. Podle očekávání se do finále probojoval tým Vesmírní lidé složený z hráčů Bulldogs Brno a také hráčů s reprezentačními zkušenostmi. Tam narazili na naše přemožitele Novou Dubnicu a překvapivě podlehli 4:2. Osmifinále jsme tedy opět prohráli s pozdějšími vítězi celého turnaje. Celkově si myslím, že jsme na turnaji zanechali dobrý dojem, ale trošku hořkosti přece jen zůstává hlavně z neproměněných šancí (tyček) proti Dubnici. Před sezónou bychom se snad měli zúčastnit ještě jednoho přípravného turnaje a snad s lepším výsledkem.

Komentář k zápasu pro Vás napsal Špacír!

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Made by spacirx.