Rozhovor s Adamem Kožinou v MS Deníku

25.02.2008 00:00

Kožina: Ztráta bodů je neúspěch

Bruntál - Bruntálští florbalisté válí. Do druhé půle sezony Moravskoslezského přeboru vstoupili naprosto výborně a velmi dobrou formu korunovali na minulém turnaji v Ostravě. Cenné a zároveň poměrně nečekané jsou především tři body z duelu s favorizovanou Porubou, lídrem soutěže. V současnosti jediný bruntálský klub bilancuje na druhé příčce. S bezpečným náskokem tří bodů na třetí tým ve skupině tak míří za kýženým postupem, což by při soutěžním debutu Gangu bylo výborným úspěchem. Potvrdit výchozí pozici mohou bruntálští florbalisté již během nadcházejícího víkendu. V neděli se představí v Rožnově pod Radhoštěm v duelu s Havířovem a Pivingem, tedy týmy, které figurují ve středních patrech tabulky. „Pokud myslíme postup vážně, tak nám nezbývá nic jiného, než přivést šest bodů,“ řekl v rozhovoru pro Deník předseda klubu Adam Kožina.

Dva zápasy, šest bodů. Tři navíc v konfrontaci se suverénním lídrem soutěže. Jistě v týmu po uplynulém kole panuje spokojenost...

Spokojenost je velká. Obrana fungovala znamenitě, útok se také prosadil, získali jsme šest bodů. Není co řešit, byl to parádní dvojzápas. Cílem bylo šest bodů, přesto, čekali jste, že dokážete porazit první tým tabulky poměrně jednoznačným výsledkem? Dlouho jste vedli 3:0... Do zápasu jsme šli s tím, že máme na to Porubu porazit. Očekávali jsme velice vyrovnaný zápas a to se nakonec potvrdilo. Ale tak „ pohodový“ výsledek byl spíš jen naším snem.

Letka od vás utržila vůbec první porážku v sezoně, co v utkání rozhodlo?

Utkání bylo velice vyrovnané, ale rozhodla vůle po vítězství. My jsme chtěli víc a šli si za tím! Přece jenom Gang vyhrát musel, aby se udržel na špici tabulky, Porubu nic netlačilo.

S Rafany jste se naopak překvapivě natrápili, nebáli jste se o vítězství?

Strach o vítězství byl jen posledních 25 vteřin, kdy Rafani snížili na rozdíl jediného gólu. Sice výsledek moc neodpovídá průběhu zápasu, ale utkání jsme měli absolutně pod kontrolou.

Devizou Gangu je výborná obrana, s 42 obdrženými góly jste statisticky druhý nejlepší celek skupiny ...

Obrana a obranná hra je základ. Z počátku sezony to byl náš největší handicap, ale nutno říct, že v posledních zápasech je to spíš naše deviza. Obrat nastal v momentě, kdy si útočníci uvědomili, že se také musí aktivně podílet na obranné hře týmu.

Díky úspěšnému víkendu jste si upevnili druhou příčku ve skupině a míříte za postupem do vyšší soutěže. Navíc již za sebou máte i odvetná utkání s Porubou. Postup je pravděpodobný, věříš v něj?

Jsme na druhé pozici, před třetím máme náskok tří bodů, tým šlape, jak má. Jsem optimista, a tak věřím, že na konci sezony bude slavit kýžený postup.

Budete zklamaní, když postup nevyjde?

Já osobně ano a myslím, že i tým bere postup jako jasný cíl pro tuto sezonu. Pokud to nevyjde, tak se svět nezboří, ale zklamání to bude obrovské.

Prozraď nám, jak se Gang vyrovnává s absencí haly regulérních rozměrů?

Výsledky naznačují, že to problém moc není, ale opak je pravdou. Hru s pěti hráči v poli si můžem vyzkoušet pouze na zápase a to není ideální. Nezbývá nám, než se s tím poprat a doufat, že se jednou i v Bruntále představí florbal ve verzi pět na pět.

Sledujete výsledky krnovské Orcy? Co na ně říkáte?

Orca je náš regionální „rival“, a tak její výsledky pečlivě sledujeme. Je obrovská škoda, že Gang a Orca nehrají stejnou divizi. Myslím, že jsme mohli být svědky zajímavých a vyhecovaných zápasů. Letos bohužel Orca přišla o reálnou šanci postoupit do vyšší soutěže, ale podle výsledků je patrné, že se krnovský tým neustále zlepšuje. Osobně doufám, že se jednou naše týmy střetnou v nějaké vyšší soutěži.

V neděli 2. března se utkáte s Pivingem a Havířovem, celky ze středních pater tabulky. Jaké jsou cíle? Opět šest bodů?

Pokud myslíme postup vážně, tak nám nezbývá nic jiného, než přivést šest bodů. To znamená, že jakákoliv bodová ztráta by byl neúspěch.

 

Rozhovor pro Vás napsal Jiří Gajdoš, email: jiri.gajdos@denik.cz !
Zpět

Vyhledávání

© 2008 Made by spacirx.