Předehrávka 7. a 8. kolo MS ligy mužů

13.10.2008 19:42

V sobotu 11.10.2008 jsme zajížděli k dalším zápasům MS ligy mužů do Bílovce, kde jsme se utkali opět s týmem FBC Vipers Ostrava a ČSKA Ostrava.

V prvním zápase jsme nastoupili proti „starým známým“ z minulého kola, zkušenému týmu Vipers Ostrava. Po divoké přestřelce 10:7 pro nás z úvodního klání soutěže, jsme si dali za cíl nepustit soupeře do útoku, nedovolit mu jeho silnou útočnou hru a eliminovat rychlé a smrtící protiútoky. To se nám velmi dlouho dařilo, ovšem nezbývalo mnoho prostoru k útokům z naší strany. Jeden takový ojedinělý se nám ovšem podařilo zorganizovat a po rychlém protiútoku skóroval ze „své parkety“ Lubomír Světnička. Stav 1:0 trval velmi dlouho, v průběhu druhé třetiny se hra sice přelévala ze strany na stranu, ale výraznější gólové šance si ani jeden z týmů nevypracoval. Na začátku závěrečné části hry se nám podařilo po soupeřově dlouhém obléhání našeho brankoviště vybojovat v rohu míček, Miloš Procházka rozehrál na Dana Jalůvku a ten skvělým uvolněním dostal do šance Lukáše Hoška, který rychlým a těžkým zakončením vstřelil gól na 2:0. Bohužel hned z protiútoku soupeř snížil lehkou střelou od poloviny hřiště, za kterou se do té doby dobře chytající Jan Čepara musí stydět ještě teď. A když jsme dovolili po zmatcích v našem brankovišti protivníkovi srovnat skóre, nevypadalo to s námi dobře, protože jsme vlastními chybami dovolili soupeře vrátili do hry. Za další 2 minuty nám však Lukáš Hoško znovu střelou z dálky vrátil vedení. Jenomže se opět opakovala historie, soupeř do půl minuty opět dorážkou srovnal na 3:3. Naštěstí se nám povedlo v čase 11.24 po dobře povedené rozehrávce Petra Mikešky přesnou střelou Adama Kožiny rozhodnout zápas. Soupeř se již nezmohl na závěrečný nápor, navíc jsme měli šanci ještě my, ale Petr Mikeška neprostřelil bránícího hráče před prázdnou brankou.

Do druhého zápasu jsme nastoupili opět se stejnou taktikou, tedy nepouštět soupeře do rychlých protiútoků, zahušťovat prostor a nenechat soupeři čas na rozehrávku a nutit jej k chybám. Což se nám první třetinu dařilo na výbornou a navíc jsme ještě dvakrát skórovali. Nejdříve tradiční střelou do šibenice otevřel účet utkání Lubomír Světnička, ze stejného místa jako v prvním utkání, po nahrávce Dana Jalůvky, v sedmé minutě pak ze vzduchu doklepl míček do brány Adam Kožina po přistrčení ze skrumáže od Kamila Kadlčíka. Úvodní třetina se nám tedy povedla nad očekávání dobře. Ovšem start do té druhé nám absolutně nevyšel, zaspali jsme úvod a soupeř toho dokázal dvakrát využít a za 44 sekund dokázal srovnat stav utkání na 2:2. Nejprve dorazili z brankoviště vyraženou střelu pod padajícím brankářem Jiřím Snášel a za chvíli z rychlého protiútoku skórovali do naší rozevřené obrany.Od té doby se hra urovnal, oba dva týmy si pozorně hlídali obranou třetinu a nepouštěli soupeře do šancí. Přesto jsme měli k vítězství trošku blíž, ale v poslední sekundě přestřelil Kamil Kadlčík branku soupeře těžkou střelou z bekhendu ze vzduchu.

Přesto jsme si odvezli z tohoto dvojkola čtyři body, potvrdili své kvality a nadále okupujeme přední příčky Moravskoslezské ligy mužů. Již tento víkend jedeme na další dva zápasy, tentokrát do Ostravy do FatPipe arény, kde nás čekají nad míru těžší soupeři v podobě 1.Letky Poruba a Pepino Ostrava B. Pokusíme se povznést bojovného ducha našeho týmu a předvést kvalitní hru, potrápit soupeře a získat další body.

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Made by spacirx.