Euroline Cup

11.09.2007 00:00
 
Poslední turnaj před sezónou se konal v Horní Suché a byl vcelku dobře obsazen. V sobotu 8.9.2007 jsme se vydali na tuto akci v podstatě v kompletním složení.

Los jsme jako již tradičně neměli vůbec lehký a jako první soupeř nás čekal vynikající druholigový tým Torpedo Pegres Havířov B. V první půli jsme velmi důslednou obranou soupeře příliš do zakončování nepouštěli. Navíc pokud se již před bránu náš protivník dostal, tak nás výbornými zásahy v bráně podržel Charry. Sami jsme v útoku byli nebezpeční a naše snažení jsme proměnili dvěma góly ve slibné vedení. Havířov však ještě více vystupňoval tlak a nakonec se jim povedlo sbnížit na rozdíl jediné branky. Do druhé půle jsme nastoupili opět výborně a naše obrana byla takřka bezchybná pak se ovšem Klobouk nechal vcelku zbytečně vyloučit za hru na zemi a museli jsme čelit přesilovce Torpeda. Bohužel se nám nepodařilo udržet jejich kombinaci dál od vlastní brány a inkasovali podruhé. Vyrovnaný stav se však nedržel dlouho a po krásné kombinaci z brejku skóroval Dan. Vítězství 3:2 jsme již udrželi a získali tak další cenný skalp a kvalifikovali jsme se do čtvrtfinále.

Dalším naším soupeřem pak byl budoucí finalista turnaje juniorský výběr a prvoligový tým 1. SC SSK Vítkovice. Téměř po roce jsem do brány nastoupil já. Bohužel se nám nevyvedl úvod zápasu a po těžké střele zpoza hráče jsme rychle prohrávali 0:1 hned následně jsme se nechali zbytečně vyloučit za špatné střídání a ještě jeden hráč nám hned na to ubyl za podražení. V přesilovce 5 na 3 Vítkovičtí trestali a vcelku šťastnými góly navýšili svůj náskok až na 3:0. V tu chvíli běžela teprve 7. minuta zápasu a nevypadalo to s námi vůbec dobře. Já jsem cítil v bráně ze začátku nervozitu a tak špatný úvod mi rozhodně nepomohl. Naštěstí se naše obrana zlepšila a v útoku se nám konečně začalo dařit. Do poločasu se nám povedlo snížit na 2:3 z našeho pohledu a bylo stále o co bojovat. V druhém poločase jsme pokračovali v kvalitní hře dozadu a na mě šlo jen pár těžších střel, se kterými jsem si ale naštěsti poradil. Výborně se nám dařilo v útoku a proměňovali jsme konečně šance do konce zápasu jsme již ani jednou neinkasovali a zápas jsme otočili. Konečné skóre 6:3 pro nás bylo velkým povzbuzením před čtvrtfinále.

Bohužel los turnaje pro nás nebyl příznivý a na náš zápas jsme museli čekat téměř 5 hodin. To se asi podepsalo na našem výkonu a také vzrostla únava našich hráčů. Naším soupeřem v play off se stal další juniorský výběr, tentokrát Torpeda Havířov. Do brány nastoupil Charry. Od začátku na celém našem týmu byla vidět jakási křečovitost a v prvním poločase jsme po přesných střelách dvakrát inkasovali. V útoku naše akce byly bezzubé a i když jsme soupeře zatlačili, nedostávali jsme se vůbec do zakončení. Do druhého poločasu jsme nastupovali v početní převaze a chtěli jsme skóre 0:2 co nejrychleji otočit, protože jsme cítili, že tento soupeř není tak kvalitní jako předchozí dva. Bohužel hned po 10 vteřinách si Pepa Černý nerozuměl s Charrym a jejich chybu potrestal forčekující protivník. Stav 0:3 už vypadal hrozivě, ale povedlo se nám ještě snížit na 1:3 po velkém tlaku před Havířovskou bránou. Naše útočné snahy však dál končili na pozorné obraně a také soupeřův gólman vytáhl několik opravdu výborných zákroků. Čas ubíhal a náš tlak vzrůstal, soupeř se prakticky nedostával do útoku, ale štěstí v koncovce nás opustilo, a tak přišel trest. Havířovští mladíci z brejku zvýšili svůj náskok a gólem na 4:1 nás bohužel zlomili. Poté stihli ještě našemu odevzdanému a unavenému týmu vstřelit další 2 góly a s vysokou výhrou 6:1 nás poslali domů.

Zklamání z posledního zápasu však převýšila brzy radost z výkonů v kvalifikaci a vraceli jsme se v dobré náladě. Pro úplnost ještě dodám, že cely turnaj vyhrála Hrabová, když ve finále porazila 2:1 juniory z Vítkovic. Za dva týdny nás čeká úvodní kolo ligy a můžeme tedy říct, že přípravné turnaje byly kvalitní a Gang se na nich ukazoval v dobrém světle. Doufejme, že v soutěži zúročíme zkušenosti ze zápasů proti kvalitním soupeřům a budeme bojovat o přední místa tabulky.

 

Komentář k zápasu pro Vás napsal Špacír!
Zpět

Vyhledávání

© 2008 Made by spacirx.