5. a 6. kolo MS přeboru mužů - divize C

27.10.2007 00:00

V sobotu 27.10. se konaly další dvě kola florbalové soutěže MS přebor mužů divize C. V prvním zápase se bruntálskému Gangu postavil soupeř z Hrabové. Gang šel záhy do vedení 1:0, ale Hrabová prakticky hned po buly vyrovnala, a i když byla neustále pod velkým tlakem našich hráčů, až do poloviny zápasu statečně držela krok. Bruntál vždy vedl o gól a Hrabová vždy znovu se štěstím srovnala. Tato přetahováná skončila za stavu 3:3, kdy již Ostravský tým nedokázal držet s našimi hráči krok a inkasoval několikrát rychle za sebou. Za stavu 7:3 již bylo o zápase rozhodnuto, protože hráči Hrabové byli v útoku bezzubí a postupně ze zápasu úplně odpadli. Gang si dokázal vytvořit před koncem utkání ještě řadu vyložených šancí, ale v koncovce selhával, a tak se již skóre neměnilo a Bruntál si připsal vcelku pohodové vítězství 7:3.

V dalším souboji se střetli jediné dvě zatím neporažené mužstva a to domácí 2. letka Sokol Ostrava Poruba B proti FBC Gang Bruntál. Vyrovnaný zápas přinesl florbalový boj se vším všudy. Po několika minutách se po kombinační akci dostali do vedení 1:0 bruntálští. Bohužel jejich radost neměla dlouhého trvání a po nedůrazu před vlastní bránou dala Poruba vyrovnávací gól. Po střele Lubomíra Konvičného se ještě jednou Gang dostal do vedení, ale domácí opět rychle srovnali a do konce první třetiny přidali ještě jeden gól a šli do vedení 3:2. Celou druhou třetinu Gang marně dobýval branku soupeře a po několika zmařených šancích se jen smutně díval, když soupeři vyšly dva rychlé brejky a po akcích z přečíslení navýšil dalšími dvěma velmi podobnými brankami svůj náskok. Stav 5:2 z pohledu domácích nedával před poslední třetinou Gangu moc šancí na úspěch, ale naši hráči nesložili zbraně a bojovali až do konce. Soupeře prakticky nepustili z jejich obranné poloviny a snížili na 5:3. Asi pět minut před koncem dokonce míček skončil opět v bráně domácích, ale pro postavení Lukáše Hoška v brankovišti bohužel gól nebyl uznán. Stav 5:4 by ještě dával určitě naději. Další tlak na obranu Poruby už k žádnému úspěchu bohužel nevedl. Naopak minutu před koncem kdy již gólman Jan Procházka vybíhal na střídačku aby umožnil pokus o power play ztratil Kamil Kadlčík na polovině míček a Poruba definitivně zlomila Bruntálský tým. Těsně před závěrečnou sirénou se do již nekoncentrované obrany Gangu dostali tři útočící hráči proti jedinému obránci a upravili konečný stav na 7:3 pro Ostravu. Hráči Bruntálu mohli jen litovat množství neproměněných šancí, neuznaného gólu a čtyř nastřelených tyčí. Po šesti zápasech se FBC Gang Bruntál dostal na třetí místo dvanáctičlenné tabulky.

Sestava Bruntálu: Jan Čepara, Jan Procházka, Tomáš Skřehot, Lukáš Hoško, Daniel Jalůvka, Lubomír Konvičný, Adam Kožina, Kamil Kadlčík, Lubomír Světnička, Radim Obuchanič, Josef Černý, Zbyněk Vojtek, Miloš Procházka

 

Komentář k zápasu pro Vás napsal Špacír!
Zpět

Vyhledávání

© 2008 Made by spacirx.