3. a 4. kolo MS ligy mužů

20.10.2008 17:46

V neděli ráno jsme dorazili v oslabené sestavě do ostravské FatPipe Arény ve Vítkovicích, v nepříliš bojovné náladě a s předzvěstí toho, co se bude dít v průběhu celého hracího dne!!!

Proti silným a zkušeným týmům Poruby a Pepina B nám chyběli Miloš Procházka, Dan Jalůvka a Lubomír Konvičný, který ještě v této sezóně nenastoupil ani do jednoho ligového zápasu.

V prvním utkání jsme se střetli s týmem 1. Letka Sokol Ostrava-Poruba. Po úvodní spíše testovací části hry, kdy obě mužstva vycházela ze zajištěné obrany a neurodilo se mnoho šancí, se nám podařilo v polovině utkání otevřít skóre. Po uvolnění z rohu hřiště nahrával Adam Kožina přes dva hráče a Kamil Kadlčík vstřelil úvodní gól. Když se nám navíc ještě podařilo osm sekund před koncem druhé třetiny zvýšit na 2:0, vypadalo to velmi nadějně. Lukáš Hoško ideálním pasem vyslal do brejku Zbyňka Vojtka, který velmi rychlou a nečekanou kličkou „koupačka a lá Šrámek“ nedal brankáři soupeře šanci zasáhnout!

Do třetí části hry jsme chtěli vstoupit se zajištěné obrany, narušovat rozehrávku soupeře a udržet stav zápasu co nejdéle v náš prospěch! Jenomže zle jsme pochodili …

Soupeř nás hned v sedmé sekundě (!!!) potrestal, po naší chybné rozehrávce snížil na 2:1. Bohužel poučení z naší strany nepřišlo a soupeř za další minutu skóre vyrovnal, nepříliš tvrdou střelou ze střední vzdálenosti prostřelil do té doby výborně chytajícího Jiřího Snášela. A aby to nebylo vše, tak tým Poruby dokončil pro nás „pětiminutovku hrůzy“ a v čase 4:11 se dokonce ujal vedení 2:3 po naší další chybě. V tuto chvíli to s námi nevypadlo vůbec dobře!

Naštěstí jsme ještě zmobilizovali poslední síly, vrhli se do útoku, napadali soupeřovu rozehrávku již v počátcích a naše snaha přinesla kýžený efekt. Po kombinaci celého prvního útoku, kdy výborně vybojoval už téměř ztracený míč Petr Mikeška, našel dlouhým pasem Adama Kožinu, který na sebe skvěle nalákal soupeřova obránce a perfektní přihrávkou uvolnil Kamila Kadlčíka, který těžkou střelou jednou rukou prostřelil gólmana soupeře a upravil skóre na konečných 3:3. Po výborně rozehraném zápase, kdy jsme po dvou třetinách vedli o dva góly jsme tedy se štěstím vyrovnali dvě minuty před koncem a ještě jsme byli rádi za bod!!

V druhém zápase nás čekal ještě těžší soupeř – FBC Pepino Ostrava B. Řada hráčů tohoto týmu jistě prošla výběrem extraligového A týmu nebo s ním minimálně trénuje, což se projevilo ve všech herních činnostech, taktické vyzrálosti, systému hry, technické vyspělosti a ve využívání šancí. Přitom vstup do utkání jsme měli vynikající, když Tomáš Skřehot hned v první minutě otevřel skóre utkání tvrdou střelou z dálky do šibenice. Jenomže se ihned potvrdil náš největší problém, a to udržet chvíli vedení a zklidnit hru. Soupeř hned z protiútoku vyrovnal stav utkání. Když ještě navíc soupeř zahrával v šesté minutě trestné střílení, které proměnil a tři minuty na to dal další gól, nevypadalo to s námi po první třetině dobře. Naštěstí se nám podařilo v druhé části utkání se alespoň soupeři trochu vyrovnat a chytrou rozehrávkou po faulu soupeře, kterou okamžitě proměnil v gól Petr Mikeška, snížit stav na 2:3. Když pak Kamil Kadlčík po sólu z vlastní poloviny překonal i brankáře soupeře a vyrovnal na 3:3, měli jsme zase zpátky šanci na dobrý výsledek. Jenomže soupeř se nenechal zahanbit a za jedenáct sekund (!!!) po inkasovaném gólu opět vedl a dvacet sekund před koncem druhé třetiny zvyšoval už na 5:3. V poslední třetině jsme již zcela odpadli fyzicky, na našeho brankáře Jana Procházku se valil jeden útok soupeře za druhým, spoustu šancí stihl pochytat, ale na vše sám nestačil. Třikrát jsme inkasovali, když poslední gól padl opět z trestného střílení, po zákroku hráče v brankovišti.

 

Soupeř nás naprosto dokonale „přejel“a předvedl nám, jak má florbal vypadat! Nás snad tato porážka pošle zpátky na zem, ať nemáme hlavu příliš v oblacích, uklidníme někdy až zbytečné osobní rozpory v týmu a vrátíme se k poctivé defenzivní hře s rychlými brejky.

 

 

Statistiky z 3. a 4. kola MS ligy mužů 19.10.2008 Ostrava:

 

FBC GANG Bruntál x 1.Letka Sokol Ostrava-Poruba 3:3 (0:0, 2:0, 1:3)

Kadlčík 2+0, Kožina 0+2, Vojtek 1+0, Hoško 0+1

 

FBC GANG Bruntál x FBC Pepino Ostrava B 3:8 (1:3, 2:2, 0:3)

Skřehot 1+1, Mikeška 1+0, Kadlčík 1+0

 

Bodování:

 

Poř

Jméno

Z

G

A

KB

TM

1.

Kadlčík Kamil

6

9

2

11

 

2.

Kožina Adam

6

3

7

10

 

3.

Hoško Lukáš

6

4

2

6

 

4.

Skřehot Tomáš

6

2

3

5

 

5.

Světnička Lubomír

6

3

1

4

 

6.

Jalůvka Daniel

4

2

2

4

 

7.

Mikeška Petr

5

1

2

3

 

8.

Černý Josef

6

0

2

2

 

9.

Snášel Jiří

2

1

0

1

 

10.

Vojtek Zbyněk

6

1

0

0

2

11.

Obuchanič Radim

2

0

0

0

 

 

Procházka Miloš

2

0

0

0

 

 

Brankáři:

 

Poř

Jméno

Z

Min

G

Průměr

1.

Snášel Jiří

3

108

7

2,33

2.

Čepara Jan

1

36

3

3,00

2.

Procházka Jan

2

72

15

7,50

 

 

 

 

 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Made by spacirx.