21. a 22. kolo MS přeboru mužů - divize C

14.04.2008 00:00

K posledním kolům sezóny jsme vyráželi časně ráno v sobotu 14.4.2008. Zápasy proti Rožnovu a HELLO Ostrava byli naše poslední, cílem bylo pojistit druhou příčku v tabulce a také se důstojně rozloučit s naším prvním soutěžním rokem. Snad se to povedlo a teď budeme doufat, že reorganizace soutěží na ČFBU nás nepřipraví o vybojovaný postup.

FBC GANG BRUNTÁL - 1. FBK Rožnov p/R B

Obě mužstva začala utkání vcelku opatrně a vycházela spíše z obrany. S překvapením jsme zjišťovali, že Rožnov nehraje svým obvyklým hodně agresivním stylem a nepřistupuje k našim hráčům moc natěsno. Proto jsme se na začátku 8. minuty dostali zásluhou Adama Kožiny do vedení 1:0. Ani potom se obrana Rožnova příliš nezlepšila a dávala našim útočníkům až moc prostoru. Do konce první třetiny toho po povedených akcích využili ještě Luboš Konvičný a znovu Adam Kožina.

Vedení 3:0 nás povzbudilo a dodalo sebevědomí. Naše obrana bez problému odrážela protiútoky Rožnova a po kombinačních akcích jsme navýšili náskok po gólech Adama Kožiny a Zbyňi Vojtka na 5:0. Teprve potom jsme trochu polevili v pozornosti a soupeř toho dokázal ve 14. minutě druhé části využít a snížil na 1:5 z jeho pohledu.

V poslední části nejdříve ve vlastním oslabení navýšil náskok Gangu kapitán Dan Jalůvka, ale pak se Rožnov konečně rozehrál a zatlačil nás na chvíli do defenzívy. Podařilo se jim snížit až na rozdíl pouhých dvou branek 4:6. V následné hře bez gólmana však Lukáš Hoško pečetil naše poklidné vítězství střelou do prázdné branky a skóre tedy zůstalo 7:4 pro Bruntál.

FBC GANG BRUNTÁL - FBK HELLO Ostrava

V posledním zápase jsme se chtěli hrou především bavit, proto jsme různě zkombinovali sestavu. Dlouho jsme se nemohli proti slabšímu soupeři z Ostravy prosadit v útoku. Bylo to také dáno velmi dobře chytajícím gólmanem Ostravy. Až ve 14. minutě vsítil první branku Dan Jalůvka, a tak jsme po první třetině vedli s hubeným náskokem 1:0.

V prostřední části jsme přidali zásluhou Luboše Světničky a Pepy Černého další dvě branky. Soupeř se v podstatě k ničemu vážnému nedostal a téměř celou dobu se pouze bránil. Hrálo se však velmi čistě a férově.

V poslední části jsme se vrátili k osvědčenému složení útoků a hned se to projevilo na našich kombinacích. Přidali jsme další 4 góly, a i když se v závěru soupeř osmělil i v útoku a dvakrát vcelku se štěstím snížil, o našem vítězství nemohlo být po celou dobu žádných pochyb. Poslední zápas jsme dohrávali v podstatě v exhibičním tempu a užívali jsme si poslední minuty úspěšné sezóny.

Dvě vítězství z posledních kol nám zajistili bezpečný náskok 10ti bodů na druhém místě tabulky a můžeme být spokojeni s velkou většinou našich zápasů. Z 22 utkání jsme odcházeli pouze dvakrát poraženi a 17 zápasů jsme dokázali vyhrát. Ze všech týmů v soutěži jsme obdrželi nejméně branek, což je skvělá vizitka naší obrany a taky všech tří gólmanů. Jiří Snášel byl dokonce podle statistik nejlepším gólmanem soutěže. Také disciplína nám nechyběla, o čemž hovoří nejmenší počet trestných minut ze všech týmů. Statistika oslabení a přesilovek opět vyznívá výrazně v náš prospěch. V oslabení jsme byli nejlépe bránící tým a v proměňování přesilovek jsme se umístili na 2-3. místě. Bohužel dvě smolné remízy s RH Piving nás připravili o možnost bojovat s Letkou Ostrava Poruba o celkové vítězství. I tak musím poděkovat všem hráčům za výborné výkony a obětavost s jakou bojovali o čest bruntálského florbalu. Druhé místo by nám za normálních okolností přineslo postup do vyšší soutěže, jelikož však pro nadcházející sezónu dojde k reorganizaci soutěží v našem regionu, nemáme nic jisté. Musíme počkat až jak rozhodne ČFBU ohledně sestupujících týmů z vyšších soutěží a také záleží na počtu nově vzniklých týmů. Nezbývá než doufat, že nakonec vše dobře dopadne a příští soutěžní rok si zahrajeme proti novým a silnějším soupeřům.

Sestava Bruntálu: Jan Procházka, Jan Čepara, Jiří Snášel, Tomáš Skřehot, Lukáš Hoško, Adam Kožina, Radim Obuchanič Josef Černý, Zbyněk Vojtek, Lubomír Světnička, Daniel Jalůvka, Lubomír Konvičný

 

Komentář k zápasu pro Vás napsal Špacír!
Zpět

Vyhledávání

© 2008 Made by spacirx.