19. a 20. kolo MS přeboru mužů - divize C

30.03.2008 00:00

30.3.2008 tohle datum se zapíše do historie našeho klubu zlatým písmem! V neděli jsme dopoledne odjeli k asi zatím nejdůležitějším dvěma utkáním. S Bohuslavicemi, které sice na naši druhou příčku neútočili, ale bylo nutné je porazit vzhledem k losu dalšího soupeře a tím byl Bohumín, což BYL náš hlavní konkurent v boji o postup!

FBC GANG BRUNTÁL - FBC Vlašák ZŠ Bohuslavice

Do zápasu jsme vkročili velmi dobře, když už na začátku druhé minuty otevřel přesnou střelou skóre utkání Miloš Procházka. Bohužel se nám nepodařilo vedení dlouho udržet a po vcelku šťastné střele zpoza obránce Josefa Černého soupeř za necelé dvě minuty vyrovnal. První třetina se hrála celkem opatrně a ani jeden tým se nepouštěl do bezhlavých útoků a vychazel z pevné obrany. Skóre se znovu měnilo v sedmé minutě, kdy se hráč Bohuslavic Jan Hanzlík dobře uvolnil mezi dvěma našimi obránci a trefil se. V tu chvíli to s naším mužstvem nevypadalo moc dobře a na našich hokejkách byla vidět velká dávka nervozity. Naštěstí se nám vydařil závěr třetiny, když nejdřív vyrovnal ve 14. minutě Lukáš Hoško a hned 20 sekund na to nás poslal do vedení opět Miloš Procházka. Později se ukázalo, že to byl také vítězný gól!

Ve druhé části jsme opět lépe zahájili a náskok navýšil Lubomír Konvičný po přihrávce Miloše Procházky. V tu chvíli vše vypadalo perfektně navíc v osmé minutě druhé třetiny byl vyloučen hráč Bohuslavic na 2+2 minuty. Přesilovka nám ale vůbec nevyšla, když jsme nedokázali založit kloudnou kombinaci a mladý běhavý soupeř skvěle vykrýval prostory ke střelám. Dokonce po dlouhém nahození až před naší bránu dokázal znovu Jan Hanzlík jemnou ale přesnou tečí snížit na 3:4 z pohledu soupeře.

Z nepovedené přesilovky jsme se naštěstí dokázali rychle vzpamatovat. Nástup do poslední části nám znovu vyšel a Dan Jalůvka po krásném sólovém průniku přes celé hřiště zvýšil na konečných 5:3 pro Bruntál. I přes sílící tlak domácích Bohuslavic jsme již dvoubrankový náskok udrželi a všechny šance soupeře eliminovali. První úkol toho dne byl tedy za námi.

FBC GANG BRUNTÁL - FBC Fermenté Bohumín

V tomto zápase byl průběh podobně nervózní jako s Bohuslavicemi. Bohumín však hrál úplně odlišným stylem než Bohuslavice. Namísto agresivní hry se spoustou pohybu se stáhli do obrany a spíše čekali na naši chybu. Naše obrana však fungovala velmi dobře a k vážným šancím soupeře nepouštěla a navíc všechny nebezpečné střely s jistotou chytal Jiří Snášel v naší bráně. První důležitý gól dal v osmé minutě Adam Kožina. Bohužel vedení jsme opět neudrželi a těsně před koncem první části soupeř srovnal.

Ve druhé třetině se dokonce Bohumínu povedl obrat, když v její třetí minutě poslal soupeře do vedení Robert Hruboš. Naštěstí to nebyl obrat poslední, Bohumín sice dobře bránil, ale také dost fauloval a tak přišla naše přesilovka v desáté minutě. Bleskově po pouhé vteřině ji využil střelou z první Josef Černý a bylo vyrovnáno. Ve čtrnácté minutě jsme však šli do oslabení i my. Nejdříve fauloval Radim Obuchanič. Bránili jsme se s přehledem a nádherný moment připravil kapitán Dan Jalůvka, když vypíchl soupeřovým obráncům rozehrávku, v samostatném úniku si položil gólmana a pohodlně skóroval. Vedli jsme sice 3:2, ale stále jsme hráli oslabení. A když Lukáš Hoško zbytečně sekl po útočníkovi Bohumína, museli jsme se bránit dokonce ve třech proti pěti!

Oslabení jsme s vypětím všech obranných sil přestáli bez úhony. Začínala šestá minuta poslední třetiny a Tomáš Skřehot nádherně uvolnil Luboše Konvičného a ten pohotovou střelou zvýšil naše vedení na 4:2. Soupeř byl v té chvíli bezradný a po další rychlé kombinaci zvyšoval Adam Kožina v 11. minutě už na rozdíl tří branek. Bohumín se vzmohl ještě na závěrečný tlak, ale snížení to nepřineslo a za rozhodnutého stavu ještě půl minuty před koncem z brejku kosmeticky upravil skóre na 6:2 střelou do šibenice Lubomír Světnička.

Vítězství v obou utkáních nám přineslo čtyř bodový náskok na druhém místě v tabulce a výborné vyhlídky na postup do vyšší soutěže. V posledních dvou zápasech se utkáme se silným Rožnovem a s outsiderem soutěže HELLO Ostrava. K jistotě nám stačí vyhrát jeden zápas, což by určitě neměl být problém. Za výborný výkon musíme bez vyjímky poděkovat všem hráčům, útok i obrana zahrála na jedničku s hvězdičkou. Opřít jsme se mohli také o skvělé a jisté zákroky obou gólmanů. Chtěl bych také poděkovat našim fanouškům, kteří na zápas dorazili ve velkém počtu a hlasitě nás podporovali i ve chvílích kdy jsme prohrávali! Doufejme, že příště už budeme 100% účastníci vyšší soutěže a to MS ligy mužů.

Sestava Bruntálu: Jan Procházka, Jiří Snášel, Tomáš Skřehot, Lukáš Hoško, Adam Kožina, Radim Obuchanič Josef Černý, Zbyněk Vojtek, Lubomír Světnička, Daniel Jalůvka, Lubomír Konvičný, Miloš Procházka

 

Komentář k zápasu pro Vás napsal Špacír!
Zpět

Vyhledávání

© 2008 Made by spacirx.