19. a 20. kolo MS ligy mužů

30.04.2009 15:16

Poslední dva zápasy letošní sezóny MS ligy mužů ve florbale jsme odehráli v sobotu 25.4.2009 v Ostravě.

V první zápase jsme nastoupili proti týmu 1.letka Sokol Ostrava Poruba, který v letošní sezóně překvapivě bojoval o udržení ligové příslušnosti. Do zápasu jsme nastoupili v roli mírnějšího favorita, což nás možná ukolébalo a dovolili jsme soupeři hned ve druhé minutě otevřít účet utkání. Brankáře Jiřího Snášela soupeř nachytal v nedbalkách a po nepříliš tvrdé střele po zemi od mantinelu vedl ihned od začátku utkání. Nepovedený vstup nás na chvíli poznamenal, protože v průběhu prvních pěti minut jsme nepředvedli zhola nic a úvod zápasu jsme dokonale zaspali. Probuzení z letargie přinesla až naše přesilovka v osmé minutě, kterou se nám podařilo využít, když akci dva na jednoho zakončil Adam Kožina po přihrávce Kamila Kadlčíka a srovnal tak stav utkání. Do konce první třetiny jsme si vypracovali ještě pár střeleckých příležitostí, které však zůstaly nevyužity.

Start do druhé části hry jsme měli lepší, na konci třetí minuty se nám podařilo po rychlé souhře celého prvního útoku se dostat do vedení 2:1, akci zakončoval opět Adam Kožina, kterému asistoval Petr Mikeška. Bohužel chyba hned po vhazování nás stála radost z dočasného vedení, soupeř po jedenácti vteřinách rychle vyrovnal skóre na 2:2. Chvilková nepozornost nás nesrazila do kolen, ale ještě podpořila naše útočné choutky. Na bránu soupeře se valila jedna útočná akce za druhou, ovšem protivníkova obrana, včele s výborným brankářem úspěšně odolávala. Jejich jediné zaváhání využil střílející Dan Jalůvka, nahrával mu Lukáš Hoško a v deváté minutě druhé třetiny jsme šli znovu do vedení 3:2. Tímto výsledkem skončila i druhá třetina.

V posledním dějství jsme opět zaspali vstup do třetiny (pokolikáté už v této sezóně ) a dovolili soupeři srovnat stav utkání na 3:3. Naše odhodlání neuvadalo, bojovali jsme dál, stejně jako soupeř, kterému šlo o hodně, ale stav byl dlouho vyrovnaný. Obě mužstva se střídali v útočných akcích, po jedné takové jsme opět udeřili. V osmé minutě závěrečné třetiny agilní Adam Kožina připravil míček Petru Mikeškovi, který střelou do horního růžku branky přes clonícího spoluhráče dostal náš tým do vedení 4:3. Tento stav se již do konce nezměnil, i když nás soupeř zatlačil do defenzívy, ale přes jeho úpornou snahu se mu již nepodařilo vyrovnat. V závěru jsme ubránili i přesilovku soupeře a hru bez brankáře.

V dalším zápase jsme se utkali s mužstvem ČSKA Ostrava, v tomto utkání mohlo teoreticky jít o třetí místo v soutěži. Start do utkání jsme měli vynikající, ve třicáté vteřině otevřel skóre utkání Kamil Kadlčík střelou pod clonícím hráčem, po rozehrávce nového partnera v útoku – Miloše Procházky. Vstup do utkání se nám tedy povedl, bylo jen potřeba jej potvrdit, což se bohužel nedařilo i přes velké množství našich šancí, které spálil především autor první branky Kamil Kadlčík. V možná zbytečné honbě za prvním místem v kanadském bodování se upnul tým k jeho podpoře, což bohužel úspěch nepřineslo. Několikrát zklamal sám před brankářem, nastřelil tyč a břevno, brankář soupeře mnohokrát předvedl proti jeho střelám vynikající zákroky.

První třetiny jsme přesto vyhráli 1:0 po vynikajícím útočném představení, ovšem bez kýženého gólového efektu.

Ve druhé části nám zkušený soupeř dokonale předvedl, jak má vypadat efektivní útočná hra. V průběhu od druhé do deváté minuty nás totálně zničil v naší obranné třetině, vstřelil tři góly, kterými otočil stav utkání na 1:3 a dá se říci, že prakticky rozhodl o osudu utkání a držiteli třetího místa v soutěži. Z tohoto šoku jsme se již neprobrali, přes trvající střeleckou nemohoucnost jsme prostě a jednoduše míček do soupeřovi brány nedostali.

Navíc když ještě soupeř ve čtvrté minutě závěrečného dějství navýšil rozdíl ve skóre na tři góly, bylo nám jasné, že tento zápas k úspěchu nedovedeme. Několik nastřelených tyček a dvě břevna nás stáli spoustu psychických sil, zmar byl vidět na každém našem pohybu. Sice se nám podařilo v desáté minutě snížit stav zápasu na konečných 2:4, když Kamil Kadlčík alespoň tečoval chytré nahození Luboše Světničky, ale čas hrál proti nám. Do konce utkání jsme si již nevypracovali vyloženou šanci a soupeř si závěr zápasu zkušeně v klidu pohlídal.

 

Konečné páté místo v MS lize mužů je sice historických úspěchem našeho mladého klubu, ale umístění mohlo být ještě o něco lepší, nebýt několika výpadků v druhé polovině soutěže. Tam se lámal chléb celé sezóny, v těchto chvílích jsme se postupně začali propadat z čela tabulky do jejího středu. Doufám, že se v nadcházející sezóně ještě zlepšíme a budeme atakovat úspěšněji čelo soutěže. K tomu bude zapotřebí zlepšená tréninková morálka, účast všech hráčů na jednotlivých zápasech, kdy nám letos v průběhu soutěže chybělo spousta hráčů, ať už z pracovních či zdravotních důvodů a každopádně zvýšení hráčské základny oddílu, protože hrát takto náročnou soutěž v jedenácti lidech prostě dlouhodobě nejde!!!

Statistiky z 19. a 20. zápasu MS ligy mužů 25.04.2009 Ostrava:

FBC GANG Bruntál x 1.letka Sokol Ostrava Poruba 4:3 (1:1, 2:1, 1:1)

Kožina 2+1, Mikeška 1+1, Jalůvka 1+0, Kadlčík 0+1, Hoško 0+1

G: Snášel 36min/3g

FBC GANG Bruntál x ČSKA Ostrava 2:4 (1:0, 0:3, 1:1)

Kadlčík 2+0, Procházka M. 0+1, Světnička 0+1

G: Procházka J. 36min/4g

 

Konečné bodování týmu:

 

Poř

Jméno

Z

G

A

KB

TM

1.

Kadlčík Kamil

20

25

13

38

2

2.

Kožina Adam

20

12

17

29

2

3.

Jalůvka Daniel

14

10

5

15

2

4.

Hoško Lukáš

20

9

5

14

4

5.

Mikeška Petr

15

7

6

13

4

6.

Konvičný Lubomír

9

8

3

11

 

7.

Skřehot Tomáš

18

3

4

7

2

8.

Procházka Miloš

16

1

6

7

 

9.

Světnička Lubomír

15

4

2

6

 

10.

Vojtek Zbyněk

20

1

4

5

4

11.

Černý Josef

20

0

4

4

2

12.

Snášel Jiří

4

1

2

3

 

13.

Obuchanič Radim

2

0

0

0

 

Brankáři:

 

Poř

Jméno

Z

Min

G

Průměr

1.

Snášel Jiří

9

315

31

3,44

2.

Čepara Jan

4

144

20

5,00

3.

Procházka Jan

8

261

43

5,37

 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Made by spacirx.