17. a 18. kolo MS ligy mužů

08.04.2009 09:28

V předposledním dvojkole letošní sezóny MS ligy mužů jsme opět zavítali do ostravské FatPipe Arény ve Vítkovicích. V sestavě nám z pracovních důvodů chyběli opory Dan Jalůvka a Luboš Světnička, proto bylo potřeba zacelit díry v sestavě a do pole musel nastoupit i brankář Jirka Snášel.

V prvním zápase jsme nastoupili proti aspirantovi postupu – týmu 1.SC Bohumín ´96. Do utkání jsme vstupovali s cílem držet hru daleko od naší brány, aktivně bránit od poloviny hřiště a spoléhat na brejkové situace. Což se nám také v úvodu dařilo a hned ve třetí minutě jsme po souhře prvního útoku skórovali, když se těžkou dorážkou ze vzduchu trefil Luboš Konvičný po střele Adama Kožiny. Bohužel ani chvíli se nám nepodařilo držet vedení, protože soupeř hned za půl minuty vyrovnal stav utkání. Dalších pět minut se hra přelévala ze strany na stranu, obě dvě mužstva předváděla aktivní hru. V deváté minutě však soupeř hned dvakrát udeřil a po našich zaváháních se dostal do vedení 3:1. Nám se naštěstí do přestávky alespoň podařilo zkorigovat na rozdíl jediného gólu, když Josef Černý vyslal do rychlého protiútoku Lukáše Hoška, který utekl obránci soupeře a střelou od mantinelu prostřelil pod rukou gólmana soupeře. Stav po první třetině tak byl 2:3 v náš neprospěch.

Start do druhé části hry však vyšel lépe týmu Bohumína, ve druhé minutě se dostal znovu do dvoubrankového vedení. Nám se ale opět podařilo stáhnou rozdíl na jednu branku, když podruhé v utkání skóroval velmi agilní a dobře hrající Lukáš Hoško, kterému přihrával na gól Petr Mikeška. Ten se navíc za minutu proměnil z nahrávače ve střelce a vyrovnal stav utkání na 4:4, přihrával mu Miloš Procházka. Skvělý obrat v utkání dokonal za další čtyři minuty Adam Kožina, který prostřelil soupeřova brankáře po přihrávce Kamila Kadlčíka. Bohužel ani podruhé v zápase se nám nepodařilo udržet vedení, po dalším zaváhání v obraně jsme dovolili soupeři srovnat stav utkání po dvou třetinách na 5:5.

V závěrečné části hry jsme úplně odpadli, neustáli tlak soupeře, chybovali na obranné polovině a ne úplně jistými zákroky brankáře Jana Čepary dovolili soupeři navýšit skóre až na hrozivých 8:5 v jeho prospěch. Snížení z hole Adama Kožiny po přihrávce Zbyňka Vojtka přišlo pozdě a herně vyspělý tým soupeře si již zbytek utkání v pohodě pohlídal. Výsledek 8:6 hovoří ve prospěch útočně laděného florbalu, ovšem bez obranné hry. Do utkání jsme dali vše a zkušenějšího a lepšího soupeře potrápili, odehráli jsme velmi vyrovnanou partii, za což je potřeba celý tým pochválit.

V druhém utkání jsme nastupovali proti týmu IBK Tre Kronor Ostrava, tedy mužstvu, které bylo v tuto chvíli již před námi. Proto bylo potřeba v tomto zápase naplno bodovat a podat nadstandardní výkon, o což se v průběhu utkání celý tým pokoušel měrou vrchovatou.

Vstup do utkání jsme měli vynikající, po deseti minutách jsme vedli již 3:0, když góly stříleli 2x Kamil Kadlčík po nahrávkách od Adama Kožiny a Miloše Procházky a Lukáš Hoško, kterému asistoval Petr Mikeška. Tříbrankové vedení se nám ale (zase!!!) nepodařilo do konce třetiny udržet, soupeř snižoval v poslední minutě první třetiny na 3:1, když se mu podařilo prostřelit dobře chytajícího Jana Procházku.

I nástup do druhé třetiny měl protivník lepší a ve čtvrté minutě snížil již jen na rozdíl jediného gólu. Naštěstí jsme včas zareagovali po chybě v soupeřově rozehrávce dokonal hattrick Kamil Kadlčík, když prostřelil brankáře k bližší tyčce po odebrání míčku zpoza branky. Za další tři minuty zužitkoval se štěstím přečíslení 4 na 1 Luboš Konvičný dorážkou střely Jiřího Snášela. Ovšem ještě v následující minutě zaváhal při rozehrávce náš brankář Jan Procházka a soupeř bez problémů snižoval na 5:3. Za minutu a půl to bylo již jen o jeden gól, když naši špatnou rozehrávku na polovině hřiště vystihl soupeř a upravil průběžný stav utkání po dvou třetinách na 5:4 pro nás.

V závěrečné části hry soupeř stále častěji útočil ve více hráčích, čímž se nám otevíral okénka k rychlým brejkovým situacím, jedna taková se nám podařila využít ve třetí minutě, kdy přihrávku Kamila Kadlčíka zužitkoval Adam Kožina. Soupeře to nijak nedeprimovalo, neustále se snažil tlačit do naší obranné části, tady ale narážel na skvěle zorganizovanou obranu a výborně chytajícího Jana Procházku. V tomto tlaku soupeře jsme přestáli i oslabení.

Tým soupeře se pokusil svoji převahu ještě znásobit v závěrečné hře bez brankáře, ale ani ta nevedla k úspěchu. Nám se navíc podařilo skórovat ještě šest vteřin před koncem utkání, když dvojice Kamil Kadlčík – Petr Mikeška výborně držela míč v okolí soupeřovi branky a po vyšachování protivníka zasunul míč zpoza branky Kamil Kadlčík. Bohužel nedůslednost při buly nás stála výhru vyšším rozdílem, dovolili jsme soupeři ještě zkorigovat na závěrečných 7:5.

Konečně se nám povedlo přetrhnout sérii neúspěšných výsledků, porazili jsme přímého konkurenta v tabulce a v obou utkáních předvedli dobré výkony, podpořené střeleckými úspěchy. Bohužel obranná hra celého týmu není na nejvyšší úrovni, tam je potřeba ještě v posledním dvojkole přidat a zapracovat. V posledních zápasech nás čekají týmy Poruby a ČSKA Ostrava, předvedeme-li podobné výkony, nemusel by být bodový zisk jen zbožným přáním …

Statistiky z 17. a 18. zápasu MS ligy mužů 05.04.2009 Ostrava:

1.SC Bohumín 96 – FBC GANG Bruntál 8:6 (3:2, 2:3, 3:1)

Kožina 2+1, Hoško 2+0, Mikeška 1+1, Konvičný 1+0, Černý 0+1, Procházka M. 0+1,

Kadlčík 0+1, Vojtek 0+1

G: Čepara 36min/8g

 

FBC GANG Bruntál x IBK Tre Kronor Ostrava 7:5 (3:1, 2:3, 2:1)

Kadlčík 4+1, Kožina 1+1, Mikeška 0+2, Hoško 1+0, Konvičný 0+1, Procházka M. 0+1, Snášel 0+1

G: Procházka J. 36min/5g

  

Bodování týmu po 16. odehraných zápasech:

 

Poř

Jméno

Z

G

A

KB

TM

1.

Kadlčík Kamil

18

23

12

35

2

2.

Kožina Adam

18

10

16

26

2

3.

Jalůvka Daniel

12

9

5

14

2

4.

Hoško Lukáš

18

9

4

13

2

5.

Konvičný Lubomír

9

8

3

11

 

6.

Mikeška Petr

13

6

5

11

4

7.

Skřehot Tomáš

18

3

4

7

2

8.

Procházka Miloš

14

1

5

6

 

9.

Světnička Lubomír

13

4

1

5

 

10.

Vojtek Zbyněk

18

1

4

5

4

11.

Černý Josef

18

0

4

4

2

12.

Snášel Jiří

4

1

2

3

 

13.

Obuchanič Radim

2

0

0

0

 

 

 Brankáři:

 

Poř

Jméno

Z

Min

G

Průměr

1.

Snášel Jiří

8

279

28

3,50

2.

Čepara Jan

4

144

20

5,00

3.

Procházka Jan

7

225

39

5,57

 

 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Made by spacirx.