13. a 14. kolo MS ligy mužů

03.02.2009 17:40

V neděli 1.2.2009 jsme odehráli další dva zápasy MS ligy mužů v rámci 13. a 14.kola, jehož pořadatelem byl tentokrát náš tým. Turnaj se uskutečnil v hale SŠD v Ostravě.

V prvním zápase jsme se utkali s favoritem celé soutěže, týmem 1. SC Bohumín. Do utkání jsme vstoupili s touhou uspět, soupeře potrápit a vycházet ze zajištěné a zformované obrany, což se nám i docela dlouho dařilo. Zápas byl dlouho vyrovnaný, hra se střídala ze strany na stranu, nám se dokonce podařilo dostat se po rychlém brejku do vedení, když po dlouhém výhozu brankáře Jirky Snášela vymetl pavučiny v soupeřově bráně tvrdě a přesně střílející Lukáš Hoško. Vytvořili jsme i další šance, Zbyněk Vojtek dokonce trefil z dorážky tyčku, bohužel hned z následujícího protiútoku se podařilo soupeři vyrovnat stav utkání na 1:1, jak také skončila i první třetina. 

V druhé části hry se obě mužstva odhodlala k aktivnější útočné hře, útoky se střídaly na obou stranách, šance si vytvářely oba dva týmy. Jako prvnímu se podařilo rozvlnit síť soupeřovi svatyně našemu protivníkovi, čímž se dostal poprvé v utkání do vedení. Naštěstí se nám podařilo díky dalekonosné střele přes clonící hráče vyrovnat, autorem byl Dan Jalůvka. Bohužel se nám nepodařilo udržet vyrovnaný stav a soupeř se za chvíli opět radoval z vedení, když skóroval zase z rychlého protiútoku po naší střele do tyče!L Nám se sice povedlo po trvalejším obléhání soupeřovi poloviny vyrovnat na 3:3, ale bohužel to byl poslední gól z naší strany v tomto utkání … Úspěšným střelcem byl Lubomír Konvičný, asistoval mu Adam Kožina. Zbytek utkání by se možná vyvíjel jinak, kdyby se nám podařilo udržet vyrovnaný stav zápasu i do konce druhé třetiny, ale velmi nešťastný gól těsně před jejím koncem nás srazil do kolen. Zbývalo pouhých 18 vteřin do přestávky, když soupeř s velkým štěstím a tečí našeho obránce dostal přihrávku z rohu hřiště do naší branky a ujal se vedení 3:4 … L

Závěrečná část hry se nám vůbec nepovedla, nevytvořili jsme si téměř žádné šance na zkorigování výsledku, soupeř si zkušeně výsledek pohlídal a navíc nás ještě dalšími dvěma góly dokonale potopil a v klidu vyhrál 3:6. Asi se na nás psychicky podepsal nešťastný gól pár vteřin před koncem druhé třetiny a již jsme neměly síly na zvrat v utkání.

V druhém zápase jsme se utkali s týmem Sborná Bílovec. Podle tabulkového postavení jsme měli být v utkání favority, ale průběh celého zápasu o tom vůbec nenasvědčoval …

V první třetině, pro nás naštěstí bezbrankové, díky vynikajícímu výkonu brankáře Jana Procházky, jsme vystřelili pouze jedenkrát na soupeřovu branku a jejich gólmana vůbec neohrozili. Tým Bílovce si oproti nám vytvořil nejméně šest brankových příležitostí, které mu však náš gólman bravurně zneškodnil. Se štěstím jsme tedy přežili první třetinu.

V druhé části hry jsme nebyli o moc lepší, alespoň se nám podařilo častěji ohrozit soupeřovu branku a jednou dokonce i skórovat. Ovšem nejdříve dvakrát přesně střílel soupeř a dostal se do nadějného vedení 0:2 v polovině utkání. Nám se naštěstí ještě v druhé třetině podařilo díky přesné střele Tomáš Skřehota a přihrávce Zbyňka Vojtka snížit na rozdíl jediné branky.

Do závěrečné části hry jsme šli s odhodláním pokusit se vyrovnat, případně se dostat i do vedení. Hned v druhé minutě třetí třetiny se nám povedlo po kombinaci nahrávajícího Kamila Kadlčíka a přesně střílejícího Adama Kožiny vyrovnat stav utkání na 2:2. V dalším průběhu utkání jsme si vytvářely další šance, bohužel se nám nepovedly proměnit, ovšem i soupeř měl několik šancí a nás držel ve hře svými zákroky Jan Procházka. Tři a půl minuty po další povedené souhře dvojice Kožina - Kadlčík se nám podařilo vstřelit gól a konečně se poprvé v utkání dostat do vedení.  Nahrával Adam Kožina od mantinelu a ze vzduchu střílel Kamil Kadlčík. Soupeř si ihned vzal oddechový čas a chtěl se pokusit alespoň vyrovnat, když už byl v průběhu prvních dvou třetin daleko lepším týmem. Náš tým chtěl vedení ubránit až do konce, zbytečně nefaulovat a nenechat se vyloučit. To se nám bohužel nedařilo, soupeř měl několik možností rozehrávky v okolí našeho brankoviště, navíc byl ještě dvě a čtvrt minuty před koncem přísně vyloučen Dan Jalůvka za sekání! Soupeř odvolal brankáře a hrál power-play v šesti proti čtyřem našim výtečně bojujícím hráčům. Vedení jsme s velkým štěstím a za přispění skvěle chytajícího brankáře Jana Procházky už uhájili až do konce zápasu a po nepříliš povedeném průběhu zápasu se štěstím vyhráli.

 

Vzhledem k výsledkům ostatních zápasů se stále držíme v čele soutěže, jsme na čtvrtém místě, kvůli zápornému skóre a nevyrovnanosti našich výkonů, kdy vždy jeden zápas zabojujeme a podaří se nám bodovat, ovšem v druhém zápase prohrajeme a nejsme soupeři rovnocenným protivníkem. Je tedy potřeba podávat vyrovnanější výkony, bodovat v obou zápasech daného kola a držet se v popředí ligové tabulky. Do konce soutěže nám zbývá ještě šest zápasů, takže by bylo vhodné tyto cíle začít plnit!!!    

 

Statistiky z 13. a  14. zápasu MS ligy mužů 01.02.2009 Ostrava:

FBC GANG Bruntál x 1.SC Bohumín 3:6 (1:1, 2:3, 0:2)

Hoško 1+0, Konvičný 1+0, Jalůvka 1+0, Snášel 0+1, Kožina 0+1

G: Snášel 36min/6g

 

FBC GANG Bruntál x Sborná Bílovec 3:2 (0:0, 1:2, 2:0)

Kadlčík 1+1, Kožina 1+1, Skřehot 1+0, Vojtek 0+1

G: Procházka J. 36min/2g

 Bodování týmu po 14. odehraných zápasech:

 

Poř

Jméno

Z

G

A

KB

TM

1.

Kadlčík Kamil

14

16

9

25

2.

Kožina Adam

14

7

13

20

3.

Jalůvka Daniel

10

8

4

12

4.

Hoško Lukáš  

14

6

3

9

2

5.

Konvičný Lubomír

6

5

2

7

6.

Mikeška Petr

11

5

2

7

4

7.

Skřehot Tomáš

14

3

4

7

2

8.

Světnička Lubomír

12

3

1

4

 

9.

Procházka Miloš

10

1

2

3

 

10

Vojtek Zbyněk

14

1

2

3

2

11.

Snášel Jiří

2

1

1

2

 

12.

Černý Josef

12

0

2

2

 

13.

Obuchanič Radim

2

0

0

0

 

 

 Brankáři:

 

Poř

Jméno

Z

Min

G

Průměr

1.

Snášel Jiří

8

281

30

3,75

2.

Čepara Jan

2

72

6

3,00

2.

Procházka Jan

5

153

28

5,60

 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Made by spacirx.