11. a 12. kolo MS přeboru mužů - divize C - Gang pokračuje ve výborných výkonech!

20.01.2008 00:00

První sezona a hned postup do vyšší soutěže. To je velmi reálný scénář bruntálského florbalového klubu Gang, který působí v Moravskoslezském přeboru mužů, divize C. Po deseti zápasech figuruje na výborném druhém místě za suverénní ostravskou Letkou a má skvěle nakročeno k postupu Byť z první příčky pokračuje pouze vítěz skupiny, postupová matematika hovoří jasně. Rezervní oddíl ostravského klubu má již ve vyšší lize zkušenější tým a lídr tabulky přeboru jej tak nemůže doplnit. Navázat na dobré výsledky z uplynulých kol se bruntálští florbalisté pokusili na turnaji v Břidličné, který zároveň organizovali. Cílem prvního letošního soutěžního duelu byl plný bodový zisk a upevnění druhé pozice. „Do obou zápasů nastoupíme jako favorité a pokusíme se získat plný počet bodů. Jakýkoliv jiný výsledek pro nás bude zklamáním,“ tvrdil před nedělí gólman Jan Procházka.

FBC Gang Bruntál – SK PEMA Opava B 5:5 (1:1, 0:4, 4:0)

Hned úvodní zápas s Opavou, která bilancuje v prostředních patrech tabulky, však ukázal, že body se v Břidličné nebudou rozdávat zadarmo. Bruntál svého soupeře porazil již v loňském roce rozdílem tří branek a s podobnou vervou zahájil i začátek zápasu. Gang opavský celek jednoznačně přehrával, své snažení však nedokázal přetavit v kýžené góly. Účet duelu otevřela až šťastně odražená střela Bruntálu. Ten do konce úvodního dějství svůj těsný náskok již nenavýšil. Naopak Opava srovnala stav brankou, jež signalizovala nebývalý obrat v zápase.

Krátce po přestávce se vývoj utkání dramaticky obrátil. Zatímco bruntálskému kádru nevyšlo takřka nic, Pema pohlednými kombinacemi svého soupeře chytře přehrávala. Byť Gang vyvíjel soustavný tlak a ani zdaleka nebyl horším týmem na hřišti, v obranné fázi zcela propadl a nabídl svému soupeři řadu příležitostí k přečíslení, jichž Opava náležitě využila. Hráči Pemy skórovali především z brejkových situací a za záda bruntálského gólmana poslali během druhé třetiny celkem čtyři přesné trefy.

Bruntál sice v závěrečné fázi hry snížil na rozdíl tří branek, dlouho se však i přes jednoznačnou převahu nemohl prosadit v koncovce skrze dobře zformovanou obranu soupeře, který ještě pět minut před definitivním hvizdem stále pevně držel vysoké vedení. Na opavském týmu, který měl v utkání k dispozici pouze sedm hráčů do pole, se posléze začala projevovat únava a po fyzické stránce bruntálskému Gangu nedokázal konkurovat. Ten ve strhujícím závěru přeci jen proměnil drtivý nápor v kýžené branky. Pouhou minutu před koncem se štěstím korigoval skóre bývalý hráč Orcy Krnov Josef Černý, přičemž za necelou půl minutu jej záhy následoval přesnou trefou AdamKožina. Bruntál dokonce mohl v nesmírně atraktivním duelu slavit vítězství. Dvě vteřiny před závěrečným hvizdem se ocitl ve vyložené šanci Tomáš Skřehot, jenž pouze nastřelil konstrukci branky a ani následná dorážka nevedla k úspěchu. Přestože ambice bruntálského Gangu hovořily o vítězství, v kádru panovala i přes ztrátu dvou bodů spokojenost. „S remízou jsme vzhledem k průběhu spokojení. Byl to vynikající zápas,“ řekl k utkání s Opavou gólman Bruntálu Jan Procházka.

FBC Gang Bruntál – FBC Fermenté Bohumín 3:2 (1:1, 0:0, 2:1)

Jako velmi důležité se ukázalo těsné vítězství nad Bohumínem. Oba celky v tabulce figurovaly se shodnou bilancí 23 bodů a právě první vzájemný zápas v sezoně rozhodl o tom, kdo ve skupině poskočí na druhou příčku. Zatímco Bruntál měl za sebou náročně a nesmírně hektické utkání s Opavou, hráči Bohumína se v předešlém duelu příliš nenaběhali, když hladce převálcovali ostravský kádr Hello. Přesto oba celky hrály již od úvodního hvizdu velmi vyrovnanou partii a ani jeden z týmů neměl na hřišti vyloženou převahu. První třetinu zakončily remízou za stavu 1:1 a v podobném duchu se odehrávalo i druhé dějství, leč bez branek. Jak Bruntál, tak Bohumín měli řadu nadějných střeleckých příležitostí, nepřesná koncovka však ani jeden z klubů do vedení neposlala. Jako rozhodující se nakonec ukázala závěrečná třetina, v níž bruntálští florbalisté naplnili roli favorita a přehráli svého soupeře rozdílem jediné branky.

Po vydařeném víkendu se Bruntál vyhoupl na druhé místo, jež sdílí společně s Bohuslavicemi, s nimiž Gang již dříve kapituloval. V týmu však převládá s dosavadním průběhem sezony jednoznačná spokojenost. Klub oficiálně vznikl teprve loni na jaře a i přes minimální zkušenosti s hrou na regulérním hřišti aspiruje na postup do vyšší soutěže. „Jsme určitě spokojeni, druhá příčka je výborná,“ řekl Jan Procházka. „Zatím splňujeme cíle, které jsme si určili před sezonou,“ dodal. O nadcházejícím víkendu bude mít Gang volný los a znovu se představí až devátého února v Ostravě. Nejprve změří síly s domácími Rafany, kteří doposud získali pouhé čtyři body a budou jednoznačným outsiderem. Druhým utkáním bude duel s lídrem skupiny, ostravskou Porubou, jež bude v roli favorita.

Sestava Bruntálu: Jiří Snášel, Jan Čepara, Tomáš Skřehot, Lukáš Hoško, Lubomír Konvičný, Adam Kožina, Kamil Kadlčík, Josef Černý, Zbyněk Vojtek, Lubomír Světnička, Daniel Jalůvka, Miloš Procházka

 

Komentář k zápasu pro Vás napsal Jiří Gajdoš, email: jiri.gajdos@denik.cz !
Zpět

Vyhledávání

© 2008 Made by spacirx.